INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

zene

pályázat

himnusz

szentév

vatikán

A keresztúthoz készítik elő a koronavírus-járvány miatt lezárt vatikáni Szent Péter teret nagypénteken, 2020. április 10-én. A járvány miatt a hagyományos nagypénteki kálváriajárást, a Via Crucist (keresztút) a Colosseum helyett a Szent Péter téren tartják.

Pályázat - Zenei vénája van? Írjon himnuszt a Vatikánnak!

Infostart / MTI

Pályázatot hirdetett szombaton a szentévvel kapcsolatos vatikáni kezdeményezések összehangolásáért felelős Evangelizációs Dikasztérium a 2025-ös szentév hivatalos himnuszának megkomponálására.

Pályázatot hirdetett szombaton a szentévvel kapcsolatos vatikáni kezdeményezések összehangolásáért felelős Evangelizációs Dikasztérium a 2025-ös szentév hivatalos himnuszának megkomponálására - írta a CNA katolikus hírügynökség és vatican.news hírportál.

A pályaműveket, amelyeket Pierangelo Sequeri teológus olasz nyelvű szövegéhez kell elkészíteni, 2023. január 16. és március 25. között lehet benyújtani, a győztest zsűri választja ki a Szakrális Zene Pápai Intézetével együttműködve.

A himnusz címe a 2025-ös szentév tematikája nyomán "A remény zarándokai", a refrénje nyers fordításban "Reményem élő lángja/Érjen el hozzád ez ének! Végtelen élet bölcsője, utamon bízom Tebenned."

A pályázathoz ének- és orgonaszólam kottáját kell csatolni. A himnusznak mind a gyülekezet, mind négyszólamú templomi kórus általi előadásra alkalmasnak kell lennie.

A jubileumi vagy szentév különleges év a katolikus egyházban, a kegyelem és a zarándoklat ideje. Rendszerint huszonöt évente kerül rá sor, de a pápa hirdethet rendkívüli szentévet. Így tett Ferenc pápa is, amikor 2015 és 2016 között rendkívüli szentévet hirdetett, amelyet az isteni könyörületességnek szentelt.

A legutóbbi hagyományos "nagy jubileumi év" 2000-ben volt II. János Pál pápasága alatt, amelynek a témája "Krisztus tegnap, holnap, örökké" volt.

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018