eur:
395.31
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Érdeklődők a 92. Ünnepi Könyvhéten a belvárosi Vörösmarty téren a megnyitó napján, 2021. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Jót tett a könyvhétnek a járvány miatti csúszás

A kiállítók szerint minden idők legsikeresebb, legjobb hangulatú és leglátogatottabb Ünnepi Könyvhete zárult vasárnap – mondta az InfoRádiónak a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke.

Gál Katalin arról számolt be, hogy a kiállítók többsége minden idők legsikeresebb, legjobb hangulatú és leglátogatottabb Ünnepi Könyvheteként értékelte az idei eseményt. Vasárnap este elkezdődött a könyvváros lebontása.

A világjárvány miatt halasztani kellett a könyvhetet, ezért több lett a könyv, és az elnök szerint az is számított, hogy régóta nem találkozhattak az írók, kiadók és vásárlók nyílt téren, így korábbi idei alkotások is új könyvnek számítottak.

„De

az augusztus 1-je és szeptember 2. között eltelő rövid időszakban 255 új könyv került föl az Ünnepi Könyvhét jegyzékére magyar szerzőktől”

– mondta Gál Katalin.

Erősnek nevezte az idei gyermekkönyv-felhozatalt is, az említett 255-es könyvszám közel negyven százaléka gyermek- vagy ifjúsági könyv. Segítség lehetett – hívta föl a figyelmet –, hogy a Dunakorzón voltak a gyerekkönyvkiadók, önálló gyerekszekció működött ott, mindig hatalmas sorok álltak a szerzőkhöz, külön színpadot kaptak, folyt a játék, tehát igazi gyerekprogram, igazi gyerekkönyvsorozat zajlott le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×