eur:
392.22
usd:
367
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hatalmas magyar siker a Berlinale pitchfórumán

Díjat nyert Enyedi Ildikó Balaton Brigád című kémthrillerének sorozatterve a Berlinale pitchfórumán. Az alkotók egyúttal meghívást kaptak a Séries Mania című szakmai fesztiválra, amelyet augusztus 30-a és szeptember 1-je között a franciaországi Lille-ben rendeznek meg. A 80-as években játszódó, nyolcrészesre tervezett sorozat producere az InfoRádiónak azt mondta, jövő nyáron kezdődik a nemzetközi piacra készülő széria forgatása német és magyar színészekkel.

A Berlinale keretében idén hetedszer megrendezett úgynevezett pitchfórum (Co-Pro Series) viszonylag előre haladott állapotban lévő sorozattervek bemutatkozásának biztosít lehetőséget egy komolyabb szakmai közönség előtt, amelyre évről évre több százan jelentkeznek – ismertette az InfoRádióban Krigler Gábor producer. Az úgymond második legnagyobb „sorozatterv-seregszemle” idei díját Enyedi Ildikó projektje nyerte, ami egyúttal meghívást is jelent a nyár végi Séries Mania Fórumba, amit a franciaországi Lille-ben rendeznek, mindez pedig igen komoly ismertséget hozhat mind a producercég, mind a projekt számára egyaránt.

A balatoni környezetben – nagyobb részben német, kisebb részben magyar nyelven – készülő sorozatot az alkotók nemzetközi piacra szánják, különösképp, hogy az első visszajelzések azt mutatják, hogy a téma igen komoly érdeklődésre számíthat. A kémthriller-sorozat címéül – Balaton Brigád – egy hajdani Stasi-különítmény informális elnevezése szolgál. Az NDK titkosszolgálat ezen csapatának az volt a feladata, hogy a Balatonnál nyaraló német turistákat figyeljék, gondoskodva arról, hogy ne „fertőződhessenek meg” a nyugati ideológiával, és ne akarjanak Nyugatra elszökni.

Enyedi Ildikó sorozatának egyik fő szála ennek a különítménynek a vezetőjéről szól majd, aki egy olyan helyzetbe kerül, hogy a saját elidegenedett családját kell megfigyelnie. A cselekmény kitér majd egy, a maga démonjaival küzdő magyar tartótisztre is, aki szorosan együttműködik az említett egységgel – ismertette a producer. Összességében tehát

egy kicsit nyomasztóbb kémes világ elegyedik majd a napsütéses „strandfeelinggel”, a 80-as évek nosztalgikus élményeivel.

A forgatás a tervek szerint a jövő nyáron kezdődhet.

Miután a Balaton Brigád komoly produkciónak ígérkezik, így várhatóan a technikai jellegű kihívások, mint például, hogy a nyolcvanas évek Balatonján fog játszódni, nem fognak különösebb gondot jelenteni, vélekedett Krigler Gábor, akár a látványtervezők, akár a digitális technika színvonalának köszönhetően.

Az Aranyélet kreatív vezetője végezetül arra is kitért: a sikert illetően nincs bevált recept. Szerinte leginkább a történetvezetést kell eltalálni: „úgy kell megírni a sztorit, hogy az dekódolható és élvezhető legyen nemzetközileg is.” Olyan univerzális érzelmeket próbálva kicsiholva a nézőkből, amikkel azonosulni tudnak bármely kultúrában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Annyira átfogó támadást indított Moszkva az EU ellen, hogy riadót fújt Brüsszel

Annyira átfogó támadást indított Moszkva az EU ellen, hogy riadót fújt Brüsszel

A közelgő európai választások befolyásolására irányuló, nem rég leleplezett orosz titkosszolgálati akciókra válaszul az EU-tagállamok vezetői határozott lépéseket tettek: a szerdai rendkívüli csúcstalálkozón megállapodtak egy ideiglenes válságstáb létrehozásáról, amelynek célja a hibrid műveletek megfigyelése és az uniós szintű információcsere felgyorsítása, valamint retorziós lépések megtétele.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×