eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Dupla DVD-n Ákos tavalyi Aréna-koncertje

A kiadványon a két est valamennyi dala szerepel számos extrával, az idei Aréna-koncertet viszont a járványveszély miatt jövő december 11-re halasztották.

Dupla DVD-n jelentette meg tavalyi dupla telt házas Aréna-koncertjét Ákos, aki 2019 decemberében már ötödik alkalommal adott dupla koncertet Magyarország legnagyobb előadótermében. A két DVD-n a két est valamennyi dala szerepel, a felvételt összesen harminc kameraállásból rögzítették, az anyag három hangnormával hallgatható. A digipak-csomagolású kiadványon számos extra található, köztük werkfilmek, feliratok, rejtett videó és egy kísérőfüzet Fazekas István fotóival.

"Méltó lenyomata a tavaly decemberi Aréna-előadásunknak, komplex anyagot kap a kezébe, aki megvásárolja a DVD-t" – mondta Ákos az InfoRádióban az új kiadványról, amelyen ő énekel és gitározik, Lepés Gábor billentyűs hangszereken játszik, Madarász Gábor gitározik, Kálló Péter basszusgitározik, Bánfalvi Sándor dobol. Ugyanakkor azt is hozzátette, az igazi koncertélményt sosem adja át a felvétel.

"Nem adható vissza szerintem a koncertélmény, csak egy lenyomatát adja a hangulatnak, de az élő koncert élményét nem pótolja semmi. Sokszor felvetődik az igény, és néha engedünk is a nyomásnak, hogy a koncertünket élőben, streamingtechnológiával elérhetővé tegyük, de azért nem szeretem, mert azt a hamis illúziót táplálja a nézőbe, hogy a koncerten jelen van. De aki volt már koncerten, az pontosan tudja, hogy jelen lenni az teljesen más, mint egy felvételt megnézni" – mondta az előadóművész.

A folytatásról is beszélt, mint fogalmazott,

"tervezni most is lehet koncertet, csak megvalósítani nehéz".

A 2020-as idényre húsz nagyszabású előadás terveztek, köztük olyan helyszíneken, mint a Budapest Park vagy a Volt Fesztivál. Ezek az idén mind elmaradtak, de nem végleg, jövő évi dátumokra került szinte az összes fellépés. Hasonló sorsra jut az idén december 12-re meghirdetett Aréna-koncert is, amelyre már több ezer jegyet értékesítettek, noha a reklámkampány el sem indult.

"Írtam egy tiszteletteljes levelet Müller Cecília asszonynak, hogy nyilatkozzon, milyen esélyei vannak annak, hogy december közepén egy ilyen nagyszabású koncert megvalósuljon. Ő egy meglepően gyors és udvarias válaszban jelezte, hogy ezt nem javasolja" – idézte fel Ákos, és mivel a jelenlegi szabályozás zenés-táncos rendezvények esetében 500 fő részvételét engedi meg, vagy pedig ültetett koncertet lehet rendezni ennél több nézőnek, ezért dönteniük kellett.

"Mi úgy döntöttünk, hogy mivel 500 főnél többen kívánkoznak a koncertjeinkre, és ültetett előadást inkább a színházi fellépéseinken tudunk elképzelni, ezért új dátumra tettük át az idei Aréna-koncertet: 2021. december 11-én lesz" – jelentette be az énekes-dalszerző. Az eddig megváltott jegyek ide érvényesek, aki pedig szeretné inkább visszaváltani, a vásárlás helyén 30 napig még megteheti.

Addig sem unatkoznak, amíg ismét színpadra tudnak állni, Ákos felidézte, hogy a tavaszi pandémiás időszakban is komoly karanténkoncert- és egy karanténnapló-sorozattal töltötte az időt, és a 22 epizód sokórányi néznivalót adott a rajongóinak.

"Valószínűsítem, hogy kreatív munkával telik majd az az időszak is, ameddig nem tudunk koncertezni, de a most születő novellák és dalok mellett leginkább arra koncentrálunk majd, hogy mikor kezdhetjük meg végre a koncertidényt, reményeink szerint jövő tavasszal, és hogy ott milyen produkcióval lépünk a közönség elé" – mondta a közeljövő terveiről Ákos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×