eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Meghalt Joel Schumacher

Az amerikai filmrendező, forgatókönyvíró és producer életének 81. évében hunyt el.

Szóvivőjének közlése szerint a Mindörökké Batman, valamint a Batman és Robin rendezője New Yorkban hunyt el rákbetegségben.

Schumacher 1939. augusztus 29-én született New Yorkban svéd-zsidó édesanyától, tősgyökeres amerikai édesapától. Tanulmányait a Parsons School for Design művészeti iskolában végezte, divattervezőként kezdett dolgozni. Figyelme hamar a filmszakma felé fordult, Los Angelesbe költözött, ahol jelmeztervezőként helyezkedett el. A hetvenes években forgatókönyvírói munkákat kapott. Első filmes rendezése, a Csökke-nő nem aratott osztatlan sikert a kritikusok körében, de megalapozta hollywoodi karrierjét.

Schumacher nevéhez fűződik a Batman-filmeken kívül egyebek közt a Szt. Elmo tüze (1983), Az elveszett fiúk (1987), az Egyenesen át (1990), Az ügyfél (1994), a Ha ölni kell (1996), a Hibátlanok (1999), a 8 milliméter (1999), a Tigrisek földjén (2000), a Rossz társaság (2002), A fülke (2002), Az operaház fantomja (2003) vagy a Túszjátszma (2011).

A Netflix számára 2013-ban ő forgatott két epizódot a Kártyavár című kultikus sorozatból.

Schumacher négyéves volt, amikor apja meghalt, édesanyja egyedül nevelte fel. Egy közelmúltban adott interjúban felfedte, hogy gyakorlatilag az utcán nőtt fel Queensben, és hamar elmerült az éjszakai életben. Mindenhová biciklivel járt, és "bár oly ártatlannak látszottam, egyáltalán nem voltam az".

Schumacher nyíltan vállalta homoszexualitását, de többen kritizálták amiatt, hogy maga is hozzájárult ahhoz, hogy a melegek hosszú időn keresztül csak negatív szereplőként jelentek meg a hollywoodi filmekben.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×