eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája (MŰPA) kora esti kivilágításban a Duna-parton. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTI/Jászai Csaba

Budapesti felvétellel ünnepli 75. születésnapját a dzsesszlegenda

Keith Jarrett május 8-án lett 75 éves, ebből az alkalomból Answer Me - Live in Budapest címmel új kislemezt jelentetett az ECM Records gondozásában. A felvételt a muzsikus 2016-os koncertjén rögzítették a budapesti Müpában.

Keith Jarrett 2007-ben, majd 2016-ban is szólókoncertet adott a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Az utóbbi előadás a jelek szerint a művész számára is meghatározó élmény volt, hiszen a koncerten rögzített mű megjelenésével ünnepli a születésnapját.

A magyar felmenőkkel is rendelkező Jarrett - anyai nagyapja magyar - kezdetben Miles Davis, Art Blakey és Charles Lloyd együtteseiben zenélt, hogy aztán saját útját járva kialakítsa összetéveszthetetlen stílusát. Amerikai együttesében Dewey Redman szaxofonos, Charlie Haden bőgős és Paul Motian dobos, míg európai kvartettjében Jan Garbarek, Palle Danielsson és Jon Christensen voltak a partnerei. Jack DeJohnette dobossal és Gary Peacock bőgőssel alapított triója pedig új magaslatokig emelte a három hangszer együttműködését. Keith Jarrett The Köln Concert című lemeze a dzsessztörténet legnagyobb sikerű, milliós példányszámban elkelt szólózongora-felvétele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×