INFORÁDIÓ 
2019. október 23. szerda
Gyöngyi

apaság

könyv

léder lászló

Budapest, 2012. június 27. Andrek Andrea és Léder László, az újdonsült apák számára készített Apa-füzet szerzői részt vesznek a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sajtótájékoztatóján. MTI Fotó: Kallos Bea

A legtöbb férfiből így lehet kiváló apa

Csendes apaforradalom címmel megjelent Léder László pszichológus könyve. A szerző azt mondja: tudományos tény, hogy egy gyermeknek ugyanakkora szüksége van édesapára, mint édesanyára, miközben a hibás társadalmi konvenciók szerint egy jó anyának illik belehalnia a családjába, egy jó apának pedig az egzisztencia teremtésébe.

Léder László könyve, a "Csendes apaforradalom" megírásakor arra törekedett, hogy minél több életet vigyen bele, mellőzve a sok adatot. Úgy gondolja, egy jó nyári olvasmány született apák, anyák vagy bárki számára, aki érdeklődik a téma iránt. Szerinte

nagyon fontos, hogy felismerjük, kiváltképp férfiként és apaként, hogy micsoda szerepünk van, és mennyire fontos megélni az apaságot.

"Nagyon sok ilyen esettel találkoztam, taxisofőrök mesélték el apatörténeteiket, én csak megpendítettem ezt a témát, hogy foglalkozom az apasággal. Úgy szoktam fogalmazni, és ez a valóság, egyszerűen elkezd dőlni a férfiakból a szó" – fogalmazott Léder László az InfoRádió Családi hét című magazinjában.

Hogy létezik-e recept a jó apaságra a könyvben, a pszichológus azt mondja, ahány féle apa van, annyiféle apaság létezik.

Az apáknak maguknak kell ezt az utat kitaposniuk, amit nem tart annyira bonyolult dolognak.

"Fel kell szabadítanunk a kapacításunkat, a figyelmünket, a szeretetünket, az időnket a gyermekeinkre kell fordítani. De azt látom, ha ez megtörténik, akkor a legtöbb férfiből kiváló apa lesz"

– tette hozzá a pszichológus.

Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Kapcsolódó hang

Léder László
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018