eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Andrek Andrea és Léder László, az újdonsült apák számára készített Apa-füzet szerzői részt vesznek a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom sajtótájékoztatóján.
Nyitókép: MTI/Kallos Bea

A legtöbb férfiből így lehet kiváló apa

Csendes apaforradalom címmel megjelent Léder László pszichológus könyve. A szerző azt mondja: tudományos tény, hogy egy gyermeknek ugyanakkora szüksége van édesapára, mint édesanyára, miközben a hibás társadalmi konvenciók szerint egy jó anyának illik belehalnia a családjába, egy jó apának pedig az egzisztencia teremtésébe.

Léder László könyve, a "Csendes apaforradalom" megírásakor arra törekedett, hogy minél több életet vigyen bele, mellőzve a sok adatot. Úgy gondolja, egy jó nyári olvasmány született apák, anyák vagy bárki számára, aki érdeklődik a téma iránt. Szerinte

nagyon fontos, hogy felismerjük, kiváltképp férfiként és apaként, hogy micsoda szerepünk van, és mennyire fontos megélni az apaságot.

"Nagyon sok ilyen esettel találkoztam, taxisofőrök mesélték el apatörténeteiket, én csak megpendítettem ezt a témát, hogy foglalkozom az apasággal. Úgy szoktam fogalmazni, és ez a valóság, egyszerűen elkezd dőlni a férfiakból a szó" – fogalmazott Léder László az InfoRádió Családi hét című magazinjában.

Hogy létezik-e recept a jó apaságra a könyvben, a pszichológus azt mondja, ahány féle apa van, annyiféle apaság létezik.

Az apáknak maguknak kell ezt az utat kitaposniuk, amit nem tart annyira bonyolult dolognak.

"Fel kell szabadítanunk a kapacításunkat, a figyelmünket, a szeretetünket, az időnket a gyermekeinkre kell fordítani. De azt látom, ha ez megtörténik, akkor a legtöbb férfiből kiváló apa lesz"

– tette hozzá a pszichológus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×