eur:
395.08
usd:
371.07
bux:
65119.05
2024. április 19. péntek Emma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

Premierek horrortól Mária-jelenésig - moziajánló

Lars von Trier új filmjét a provokációtól a remekműig számos jelzővel illették, csütörtöktől a magyar közönség is megnézheti A ház, amit Jack épített című horrort. Akad a heti mozipremierek közt karácsonyi családi film és egy modern kori jelenéstörténet is.

Új filmmel állt elő Lars von Trier. A dán rendezőt 2011-ben tett botrányos kijelentései miatt évekre kitiltották Cannes-ból, A ház, amit Jack épített című alkotása viszont idén ismét az A-kategóriás fesztiválon debütált, és nagyon megosztotta a közönséget. Az Index tudósítása szerint több mint százan otthagyták a vetítést a sorozatgyilkosról készült mozi gyomorforgató jelenetei miatt, akik viszont maradtak, azok hatperces tapssal jutalmazták a rendezőt.

A horror, bár nem nélkülözi a brutális képkockákat sem, inkább lélektani dráma, amelyben - egy különös pokoljárás során - művészet, történelem és számos más kérdés is szóba kerül. Uma Thurman, Matt Dillon és Bruno Ganz játsszák a főbb szerepeket.

A héten kerül a magyar mozikba még egy horror, ám ez egy 1974-ben debütált film, Tobe Hooper A texasi láncfűrszes mészárlása, amelyet most felújítva, szélesvásznon nézhet újra a brutális filmkockáktól nem ódzkodó közönség.

De természetesen akad a heti kínálatban családi film is: A karácsony mentőakció története nem kínál túl sok újdonságot, ám a humort és bájt nem nélkülözi.

Ráadásul a forgatókönyvet is jegyző, a Télapó szerepében látható Alain Chabat mellett az igazán szerethető Audrey Tautou játssza Télanyót.

A Lucia látomásai című olasz alkotás egy modern kori jelenéstörténet, amelyben egy földmérőként dolgozó nőnek kell döntenie: a látomásra hallgatva templomot épít a luxusingatlanról szóló felkérés helyett, vagy a nyomásnak és a társadalmi elvárásnak megfelelve figyelmen kívül hagyja a Szűz Mária-jelenést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×