eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A teljes magyar filmszakmára hatással lehet a Testről és lélekről sikere

A teljes magyar filmszakmára hatással lehet a Testről és lélekről sikere

A Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója szerint számos pozitív hozadéka lehet a Testről és lélekről Oscar jelölésének, Enyedi Ildikó például valószínűleg kap majd megkereséseket. Közben a Variety összeállította a szórakoztatóipar legbefolyásosabb női személyiségeiből álló 50-es listát, amelyen – a közép-európai térségből egyedül – Havas Ágnes is szerepel.

Aki az Oscar-díj jelöltjei között van, az megjelenik a sajtóban, a szakmai lapokban, az emberek így megtanulják az alkotó nevét, a film címét – mondta az InfoRádiónak Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója. Enyedi Ildikót így valószínűleg többen keresik majd a jövőben, és forgatókönyveket küldenek neki – tette hozzá.

A Magyar Nemzeti Filmalap vezetője kiemelte továbbá a film külföldi forgalmazóját, a Netflixet, aki ezentúl magyar filmeket is vásárol és forgalmaz majd. „Ugyan ők nem voltak a legügyesebbek a kampányban, de ennek ellenére kellemes tapasztalat volt velük találkozni” – fogalmazott Havas Ágnes.

Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a szórakoztatóipar 50 legbefolyásosabb női közé került a neve. „Amikor felhívtak a Variety-től, hogy a szerkesztők engem is kiválasztottak ebbe a nagyon tekintélyes sorba, akkor visszakérdeztem, hogy nem tévedés” – árulta el Havas Ágnes, aki szerint a magyar filmszakma is büszke rá, hogy a filmalap vezetője ilyen elismerésben részesült.

A magyar filmek nemzetközi sikerei – díjak és jelölések – a szakma számára ösztönző erővel hat, „azt jelenti, hogy sikerülhet, hogy nem kell félni, előre kell menni, dolgozni kell a filmterven, mert egészen a csúcsig el lehet jutni a magyar filmekkel” – fogalmazott Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója. Szerinte nagy tekintélye van a magyar filmeseknek és filmeknek. „Jó csillagállása van a magyar filmnek és a magyar filmszakmának” – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×