INFORÁDIÓ 
2019. november 13. szerda
Szilvia

oscar-díj

testről és lélekről

enyedi ildikó

magyar nemzeti filmalap

havas ágnes

A teljes magyar filmszakmára hatással lehet a Testről és lélekről sikere

A teljes magyar filmszakmára hatással lehet a Testről és lélekről sikere

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

A Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója szerint számos pozitív hozadéka lehet a Testről és lélekről Oscar jelölésének, Enyedi Ildikó például valószínűleg kap majd megkereséseket. Közben a Variety összeállította a szórakoztatóipar legbefolyásosabb női személyiségeiből álló 50-es listát, amelyen – a közép-európai térségből egyedül – Havas Ágnes is szerepel.

Aki az Oscar-díj jelöltjei között van, az megjelenik a sajtóban, a szakmai lapokban, az emberek így megtanulják az alkotó nevét, a film címét – mondta az InfoRádiónak Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója. Enyedi Ildikót így valószínűleg többen keresik majd a jövőben, és forgatókönyveket küldenek neki – tette hozzá.

A Magyar Nemzeti Filmalap vezetője kiemelte továbbá a film külföldi forgalmazóját, a Netflixet, aki ezentúl magyar filmeket is vásárol és forgalmaz majd. „Ugyan ők nem voltak a legügyesebbek a kampányban, de ennek ellenére kellemes tapasztalat volt velük találkozni” – fogalmazott Havas Ágnes.

Nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a szórakoztatóipar 50 legbefolyásosabb női közé került a neve. „Amikor felhívtak a Variety-től, hogy a szerkesztők engem is kiválasztottak ebbe a nagyon tekintélyes sorba, akkor visszakérdeztem, hogy nem tévedés” – árulta el Havas Ágnes, aki szerint a magyar filmszakma is büszke rá, hogy a filmalap vezetője ilyen elismerésben részesült.

A magyar filmek nemzetközi sikerei – díjak és jelölések – a szakma számára ösztönző erővel hat, „azt jelenti, hogy sikerülhet, hogy nem kell félni, előre kell menni, dolgozni kell a filmterven, mert egészen a csúcsig el lehet jutni a magyar filmekkel” – fogalmazott Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója. Szerinte nagy tekintélye van a magyar filmeseknek és filmeknek. „Jó csillagállása van a magyar filmnek és a magyar filmszakmának” – tette hozzá.

Kapcsolódó hang

A teljes magyar filmszakmára hatással lehet a Testről és lélekről sikere
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018