eur:
392.87
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Bagdy Emőke: a gyerekeknél kell kezdeni mindent

Bagdy Emőke: a gyerekeknél kell kezdeni mindent

Pszichofitness gyermekeknek, szülőknek és nevelőknek címmel jelent meg Bagdy Emőke nagy sikerű könyvének kicsikre szabott változata. Korosztályok szerint ír arról, miként lehet oldani a szorongást, a feszültséget; játékokkal, mozgásos tevékenységekkel segít abban, hogy a szülők könnyítsenek a gyerekek mentális terhein.

Lelkiismereti adósságot törleszt a könyvvel – fogalmazott Bagdy Emőke az InfoRádió Aréna című műsorában, hozzátéve, a gyerekeknél kell kezdeni mindent.

„A szülők a gyerekük boldogságát akarják. Sokszor kérdezik is, mit tegyünk, hogy jobban érezze magát a bőrében, ne szorongjon az iskolában, ne egye túl magát idegességében. Ezért gondoltam, közzéteszem a részint mozgásos, aktivitáson alapuló, közösen is játszható feszültségoldó gyakorlatokat.”

Ezekkel a gyakorlatokkal a szülő is jól jár, mert miközben a gyereknek tanítja, maga is megtanulja

– mondta a klinikai szakpszichológus. Bagdy Emőke elmondta, a gyakorlatok korcsoportonként, lélektani fejlettségi szint szerint találhatóak meg a könyvben, amelynek egyik részében olyan mozgásalapú relaxációk vannak, amelyek beindítják a lelki egyensúlyt helyreállító folyamatokat, a másikban pedig meditációkat lehet találni.

„Ez a fogalom a köztudatban beszennyeződött, mindenféle ártalmas tartalmakat társítanak hozzá. Például, hogy meditáció olyan, hogy bemegyünk az agyba, olyan műveleteket csinálunk, ami árt a gyereknek, buddhistává neveljük. Pedig csak egy technika. Két agyféltekénk van, lehetünk éberek, aktívak, kifelé irányulóak és létezik egy olyan állapot, amiben a hatalmas kapacitású jobb agyféltekével dolgozunk.

Bagdy Emőke hozzátette, ez a kreatív agy, nem tud beszélni, csak álmodni, képzelni, lényegében képtudat ezzel is álmodunk.

„Az álomban a feszültségek képpé alakulnak, amíg a professzor agyunk pihen, a jobb agyfélteke hatalmas rendezőfolyamatokat végez, az ő logikája szerint álmodunk. A fapados kultúrában azonban nem tanítjuk meg a jobb agyfélteke nyelvét, pedig nagyon jól lehet a képtudattal dolgozni” - fogalmazott az InfoRádió Aréna című műsorában a klinikai szakpszichológus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×