eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kisnyuszi és lóvasút – húsvétkor nyit a Vasúttörténeti Park

Kisnyuszi és lóvasút – húsvétkor nyit a Vasúttörténeti Park

Nyuszikereséssel, állatsimogatóval, népműves programokkal, koncertekkel és természetesen sok vonattal, mozdonnyal, hajtánnyal és lóvasúttal is várja az érdeklődőket a húsvét hétfőn nyíló Vasúttörténeti Park – mondta az InfoRádiónak Magyar Anikó, a Vasúttörténeti Park szóvivője.

Hétfőn egy nagyon különleges nyuszikereső programmal várjuk a gyerekeket: a park öt pontján fából készült nyuszikat helyezünk el, amiket meg kell keresniük a gyerekeknek – mondta Magyar Anikó.

Hozzátette: már a park bejáratánál kapnak egy nyuszikereső füzetet, aminek a hátoldalán van egy térkép. Ennek a segítségével találhatják meg a nyuszikat. Aki pedig a feltett kérdésekre is helyes választ ad, húsvéti ajándékot kap.

Kisnyuszi és lóvasút – húsvétkor nyit a Vasúttörténeti Park

A szóvivő elmondta, hogy hétfőn a húsvéti kreatív sarokban népművészek tanítják meg a gyerekeknek a tojáspingálást és az írókával való tojásfestést, és fellép a Csurgó zenekar, Kovácsovics Fruzsina és zenekara, illetve a Bartók Táncegyüttes is bemutatja produkcióját, amibe a gyerekek is bekapcsolódhatnak.

Nemcsak fanyulak lesznek a Vasúttörténeti Parkban, hanem élő nyulak is: lesz állatsimogató is, ahol a kicsik megsimogatják azokat a háztáji állatokat, amelyek tavasszal születnek.

Lesz kiscsibe, kiskacsa, kisliba, nyuszi, kisbárány, kiskecske, és lehet lovagolni is pónilovon

– sorolta Magyar Anikó.

Ezzel elindul a Vasúttörténeti Parkban az idei szezon. Utazhatnak a gyerekek a kerti vasúton, amelynek 850 méter hosszú vonalán alagút és híd is van, de

lehet hajtányozni, és sínautóba, illetve nagy mozdonyba is be lehet ülni, és lóvasútra is fel lehet szállni.

„A fordító korongon pedig körben meg lehet csodálni a régi nagy gőzmozdonyokat, így látható, hogyan fejlődött a vasút” - mondta a Vasúttörténeti Park szóvivője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×