eur:
393.89
usd:
368.2
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Botrány az Oscar-gálán - ez lett a következmény

Nem szakítja meg az együttműködést az amerikai filmakadémia a februári Oscar-gálán történt példátlan fiaskóért felelős PwC könyvelőcéggel, de szigorítja a PwC alkalmazottjaira és az Oscar-díj győzteseinek bejelentésére vonatkozó szabályokat.

Cheryl Boone Isaacs, a filmakadémia elnöke a testület tagjainak kiküldött szerdai körlevelében részletezte az új protokollt, amely szerint a borítékokat kezelő PwC-alkalmazottaknak ezentúl le kell adniuk a mobiltelefonjukat és minden egyéb elektronikus eszközt, mielőtt a kulisszák mögé mennek és a gála ideje alatt tilos lesz számukra a twitterezés, a fotók, valamint egyéb bejegyzések megosztása a közösségi felületeken.

Jövőre egy harmadik embert is bevonnak a győztesek bejelentésének folyamatába, aki az irányítószobából fogja követni az eseményeket és azonnal értesíti a rendezőt, ha valami rendellenes történik.

Mindhárom PwC-alkalmazott ismerni fogja a győztesek névsorát és ezentúl kötelezően részt kell venniük a díjátadó próbáin. A színpadra kerülő borítékokat is szigorúbban fogják ellenőrizni a jövőben.

A február 26-i Oscar-gála káoszba fulladt a legjobb film díjának átadásakor összecserélt borítékok miatt. Az amerikai filmakadémia azóta bejelentette, hogy a baklövésért felelős PwC-alkalmazottak, Martha Ruiz és Brian Cullinan soha többé nem dolgozhatnak az Oscar-gálán és az akadémiával kapcsolatos összes teendőtől eltiltották őket.

Boone Isaacs korábban elmondta, hogy Cullinan nem figyelt oda eléggé a feladatára, mert épp a legjobb film bejelentését megelőző kategória, a legjobb női főszereplő győztesét, Emma Stone-t fotózta, a képet fel is töltötte a Twitterre, de aztán törölte.

A PwC szerint az alkalmazottai több hibát is elkövettek, egyikük sem reagált időben, amikor Beatty és Dunaway tévesen a Kaliforniai álom című musicalt hirdette ki győztesnek a Holdfény helyett. Az előbbi producerei már több mint két perce hálálkodtak, amikor jelezték nekik, hogy nem az övék a díj.

A könyvvizsgáló cég - korábbi nevén PricewaterhouseCoopers - 83 éve bonyolítja a szavazatszámlálást, amelynek végén - az eddigi protokoll szerint - csak két alkalmazottja ismerte az eredményeket. Mindketten kaptak egy-egy példányt a győztesek nevét tartalmazó borítékból, de fejből is tudniuk kellett a nyerteseket. A gálát a színpad két oldalán állva kísérték figyelemmel, ők nyújtották át a díjátadóknak a borítékot az éppen aktuális kategóriában.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×