INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

hírek

inforádió

kultúra

gryllus dániel

koncert

program

mom kulturális központ

kulturális programok

Pál apostol levelei megzenésítve - Gryllus Dániel koncertje

Infostart / InfoRádió

Pál apostol leveleiből, Sumonyi Zoltán versei alapján készített zenés előadást 25 évvel ezelőtt Gryllus Dániel. Kezdetben Halmos Bélával járták az országot, majd csatlakoztak hozzájuk Ferenczi Györgyék, mára pedig Halmos Béla helyét Szirtes Edina Mókus vette át. Ma este a MOM Kulturális Központban az érdeklődők egy jelképes, regisztrációs díj fejében hallgathatják meg a koncertet.

„Volt egy olyan belső késztetésem, hogy Pál apostol leveleiből szülessenek dalok. Amikor ilyen sokféle fordulat van az emberek, az ország, a közösség életében, akkor jó ilyen szilárd, biztos támpontokhoz nyúlni. Az elmúlt huszonöt évben nekem is nagyon sokat adott” - mondta Gryllus Dániel.

Halmos Bélával kezdtük duóban, azután Ferenczi Gyuri csatlakozott hozzánk, később pedig jött az egész együttese. Amikor Halmos Béla bácsi meghalt, akkor kértük fel Szirtes Edina Mókust, hogy lépjen be a brácsaszólamba – idézte fel a zenész.

„Mindig új impulzusok jöttek az előadásba, így formálódott. Ma már minden egy kicsit máshogy szól, pedig ugyanaz a szöveg, ugyanaz a dallam, ugyanaz a lelkület, de valahogy más” - véli Gryllus Dániel.

Amit ma este fogunk játszani, az egy egész más előadás koncertélmény szempontjából, mint amilyen 25 évvel ezelőtt volt – tette hozzá a zeneszerző.

Kapcsolódó hang

Pál apostol levelei megzenésítve - Gryllus Dániel koncertje ma este
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018