eur:
395.88
usd:
372.83
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Díjat kapott A rajzoló című film a szecsuáni televíziós fesztiválon

A legjobb forgatókönyv Arany Panda díját vehette át Maruszki Balázs A rajzoló című filmért a Szecsuáni Nemzetközi Televíziós Fesztiválon.

Az író a kínai Csengtu városában tartott, magyar idő szerint szombat délutáni díjátadón vehette át az elismerést - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.

A rajzoló című tévéfilm az emberi emlékezetről, annak útvesztőiről szól. A főszereplő egy rendrőségi fantomképrajzoló férfi, aki megerőszakolt nők fájdalmas emlékeit hozza elő, miközben észrevétlenül magához a bűnhöz is egyre közelebb kerül.

A filmet Mattyasovszky Zsolnay Bálint rendezte, az operatőr Vecsernyés János volt. A rajzoló szerepét Kocsis Gergely alakítja, rajta kívül Sipos Vera, Birbély Alexandra, Pelsőczy Réka, Pálfi Katalin és Sarádi Zsolt látható az alkotásban.

A fesztiválon a legjobbak között szerepelt még a Kőmajmok háza című film is, amelyért Fonyó Gergelyt a legjobb rendező kategóriában jelölték.

A film ugyanabban a házban, de két idősíkon, 1982-ben és a mában játszódik. A mai történet főszereplője egy kisfiú, aki a nyári szünetben egy ismeretlen kislánnyal nyomozásba kezd, hogy felderítsék a ház lakóinak titokzatos múltját. Mindeközben a néző párhuzamosan ismerheti meg a harminc évvel korábbi történet főszereplőjét, az önsorsrontó Gyurit, akinek mindig nyughatatlan viselkedése megelőlegezi későbbi zaklatott, önpusztító felnőtt életét.

A Tasnádi istvánnak a film alapjául szolgáló ifjúsági regénye 2012 tavaszán jelent meg a Pagony Kiadónál és 2013-ban elnyerte az Év gyerekkönyve díjat.

Mindkét film a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült és az MTVA nevezte a rangos kínai fesztiválra, amelyre tévéfilm és sorozat kategóriában 605 nevezés érkezett mintegy 50 országból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×