eur:
389.45
usd:
363.53
bux:
68005.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elárverezik Chaplin kalapját és sétabotját

Charlie Chaplin legendás kalapjának és sétabotjának egy-egy példányát bocsátják árverésre a hét végén Los Angelesben.

A Bonhams aukciós ház 40-60 ezer dollárra (9-13 millió forintra) becsülte a kellékek árát.

Lucy Carr, a Bonhams relikviákkal foglalkozó szakértője elmondta, hogy nem lehet tudni, Chaplinnek hány kalapja és pálcája maradt fenn. A vasárnap kalapács alá kerülő példányok egy magángyűjteményből származnak.

A félrecsúszott kalapban, kezében sétabottal csetlő-botló csavargó figurája világsztárrá tette a brit színészt. Hollywoodi legendák szerint a "hős" véletlenül született egy esős napon a Keystone Stúdióban: először az 1914-ben készült Gyermek autóverseny Velencében című rövidfilmben tűnt fel, utoljára pedig az 1936-os Modern időkben szerepelt.

Az árverésen a popkultúra számos más emlékére is lehet licitálni Charlie Parker szaxofonjától John Lennon egy kézzel írt levelén át Marilyn Monroe-fényképekig.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×