INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Sziget: Hungarikum falu és a világ legnagyobb flódnija

InfoRádió / MTI
Idén is megnyitja kapuit a Magyarország népi kultúráját bemutató Hungarikum falu a Sziget fesztiválon, ahol a tervek szerint a világ legnagyobb flódnija is elkészül.

A Hungarikum falu idei programjai a néphagyomány párosító szokásai köré csoportosulnak: a résztvevők páros táncokat rophatnak, a kézműves műhelyben népi motívumok felhasználásával páros ékszereket készíthetnek, és megismerkedhetnek a levendula tulajdonságaival - közölte a Sziget sajtóirodája az MTI-vel.

Az esti táncházban a Poros együttes, a Bartina Táncegyüttes, a Pendelyes Táncegyüttes és a Tanac Néptáncegyüttes húzza a talpalávalót.

Akik kedvet kapnak, kipróbálhatják a bigézést, gólyalábazást, Az ugróiskolát és a métát a szentendrei Skanzen segítségével, esténként tűzugrás színesíti a programokat.

A tervek szerint a Hungarikum falu tőszomszédságában állítják össze a világ legnagyobb flódniját: a kockákra felszelt darabok egymásra téve a budapesti Parlament épületének magasságát - 96 méter - adják ki. Az eseményen és a rekord hitelesítésében részt vesz Koltai Lajos operatőr, Till Attila műsorvezető és Raj Ráchel tortatervező.

A címlapról ajánljuk