eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Animációs diploma- és vizsgafilmek az Örökmozgóban - videókkal

MOME Mozgó 2009 címmel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakos hallgatóinak elmúlt évben készített alkotásaiból rendez vetítést október 8-án, 15-én és 22-én az Örökmozgó Filmmúzeum. A sorozathoz kiállítás is kapcsolódik.

A MOME animációs szak az elmúlt években a magyar animációs filmművészet egyik vezető kreatív műhelyévé vált, amit az itt végző diákok elismerései is bizonyítanak. A hazai animációs élet legrangosabb seregszemléjének számító Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját az utóbbi két alkalommal két MOME-s diák alkotása nyerte el, Ducki Tomek Életvonal című filmje 2007-ben és Glaser Katalin FIN című munkája 2009-ben. Ezen kívül az Életvonalat 2007-ben az Európai animációs Oscar-díjként is számon tartott Cartoon d'Or-ra is jelölték, ami példátlan elismerés a magyar animációs alkotások történetében.



Az Örökmozgóban megrendezett vetítések három részből állnak össze; az első harmad az animációs szak 2008/2009-es tanévének vizsgafilmjeiből ad válogatást. Az időszak visszatérő témája a hang volt, az animációs és a zene kapcsolata, valamint az animált karaktereknek párbeszédekhez, monológokhoz fűződő viszonya, de az elkészült műsorban több szignál, televíziós interjú és hangjáték anyaga is visszaköszön, sok humorral.


A második rész a 2009-es KAFF-ra készült fesztivál-szpotokból áll össze, amelyeket idén a II. és III. éves hallgatók készítettek.

A harmadik részben a MOME MOZGÓ fő attrakciója, a diplomafilmek bemutatója. Idén heten - Farkas Júlia, Lanczinger Mátyás, Molnár Tünede, Nagy Gergely, Szederkényi Bella, Tóth Balázs és Wonhaz Anna - végeztek az animációs szakon, az ő filmjeiknek vázlatrajzaiból, terveiből kiállítás is látható október 8. és november 1. között az Örökmozgó Filmmúzeumban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×