eur:
389.3
usd:
362.72
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Kontroll Csoport New Yorkban provokál tovább

Ismét összeáll, igaz csupán néhány koncert erejéig a nyolcvanas évek meghatározó underground együttese, a Kontroll Csoport. A zenekar énekesnője az InfoRádiónak adott interjújában elmondta, az underground műfajhoz tartozó életérzés nem múlik el tíz-húsz év elteltével sem.

Kedves, csupa kedves, csupa kedves arcot látok, de azért jobb, ha tudjátok, hogy a magunk módján mi is figyeltetünk. Aki előttetek áll, az a mi emberünk - elpirultatok, lebuktatok, besúgók és provokátorok - ehhez hasonló dalszövegekkel provokált a nyolcvanas évek elején a magyar underground élet egyik meghatározó zenekara, a Kontroll Csoport, amely idén november 7-én New Yorkban lép fel.


Az újra összeállás nem ígér folyamatos munkát, sajnos - nyilatkozta az InfoRádiónak az 1980-ban alakult együttes énekesnője, aki mint fogalmazott, a Kontroll Csoport nem kezd új életbe, hanem megpróbálja a régi életet mint egy örök emléket megtartani a közönségnek.

Zenészként nagyon nagy dolog, hogy New Yorkban léphetünk fel - vallotta be Bárdos Deák Ágnes, aki hozzátette: aki az underground műfajt választja, az egy lázadó, és ezt a tulajdonságát nem vetkőzi le tíz-húsz év elteltével sem. Ez egy olyan attitűd, amely nem tűnik el egy rendszer összeomlásával, a folyamatosan határát kereső lélek örök - mondta az énekesnő.



A kultikus együttes New York-i koncertje előtt két "főpróbát" is tart hazai közönség előtt, hiszen Budapesten és Debrecenben is ad koncertet. Bárdos Deák Ágnes elmondta: amerikai fellépésükön nem lesz szinkrontolmácsolás, hanem azokat a fontosabb szavakat emelik ki a szövegből és fordítják le, amelyek "szimbólumként magukban hordozzák az egész jelentést". A zenekar speciális, a nyolcvanas évek ikonikus képeivel fűszerezett háttérvetítéssel is készül.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×