eur:
389.68
usd:
363.57
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A hatvanas-hetvenes évek hangulatát idézik Kispesten

Városünnepek a II. kerületben, Kispesten és a Magdolna negyedben, a Csend Napja a Fiumei úti Sírkertben és Zagar koncert az Erzsébetvárosban. A hétvége kulturális programjaiból Oláh András összefoglalóját hallják.

A hétvégén Budapest több kerülete és városrésze is rendez kulturális programokat: a II. kerületben szombat este hét órától a 100 Tagú Cigányzenekar ad koncertet, napközben pedig a családi rendezvények mellett kisebbségi tánccsoportok és iskolák mutatják be produkcióikat.

A XIX. kerület Kispest Retro címmel rendezi meg a 60-as, 70-es évek hangulatát idéző, hétvégi városünnepét a Templom téren. Szombat este Fenyő Miklós fellépését az Old Boys koncertje követi. Vasárnap délután a Madách Színház művészei idézik fel a Táncdalfesztivál hangulatát, fellép Badár Sándor és Szőke András, koncertet ad Komár László és a Dolly Roll, majd David Merlini szabadulóművész produkciója zárja a fesztivált. A gyerekeket napközben a Fabula bábszínház játszóháza és a korszak játékai várják.

A VII. kerületben a TE IS fesztivál keretében szombat délutántól kézműves foglalkozások és más gyermekprogramok várják a családokat a Wesselényi utca és a Klauzál utca sarkán található Kéthly Anna téren. A program zárásaként a Gonzo együttes és Zagar ad ingyenes koncertet.

A VIII. kerületi Magdolna napok keretében a Mátyás téri Kesztyűgyárban rendeznek a hétvégén családi programokat. Szombaton a Vodku világzenei koncertjei várják az érdeklődőket.

Vasárnap ötödik alkalommal rendezi meg a Budapesti Temetkezési Intézet a Csend Napja elnevezésű kulturális programját a Fiumei úti Sírkertben. A nap folyamán idegenvezetők kisvasutas kirándulás keretében mutatják be magyar történelem kiemelkedő személyiségeinek végső nyughelyét. Az óránként induló temetői séták mellett gyermekműsor, kóruszene, valamint St. Martin és a Váci Szimfonikus Zenekar koncertje várja az érdeklődőket a Nemzeti Sírkertben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×