eur:
389.52
usd:
363.33
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

David Attenborough Asztúria Hercege-díjat kap

David Attenborough brit természettudós kapja idén az Asztúria Hercege-díjat a társadalomtudományok kategóriájában - határozott a díjat odaítélő bizottság csütörtökön az észak-spanyolországi Oviedóban.

A 83 éves Attenborough munkájával nagyban hozzájárult az élővilág védelméhez és a bolygó megőrzéséhez - hangsúlyozta a testület. Indoklása szerint a szakember tehetsége "lehetővé tette számára, hogy képességeinek kreatív és innovatív kombinációjával közelítsen a Föld és annak élővilágának tanulmányozásához".

Attenborough Cándido Mendes de Almaida brazil politológussal, Eric Hobsbawn brit és Manuel Fernandez Alvaerz spanyol történésszel együtt került a végső esélyesek közé.

A tudós - az ugyancsak híres brit színész és rendező Richard Attenborough fivére - a BBC televíziós csatorna részére forgatott, díjnyertes természetfilmjei révén vált ismertté.

Az Asztúria Hercege-díjat 1981 óta évente nyolc kategóriában osztják ki, a kitüntetés mellé 50 ezer eurós pénzjutalom jár. A rangos kitüntetést a spanyol Nobel-díjként szokták emlegetni. A díjat Fülöp spanyol trónörökös nyújtja át ősszel Asztúria fővárosában, Oviedóban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×