eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Stevie Wonder miatt ment hozzá Obamához a felesége?

Barack Obama és felesége adta át a washingtoni Kongresszusi Könyvtár díját Stevie Wondernek. Az elnök úgy fogalmazott, ha nem lett volna a művész rajongója, talán hozzá se ment volna a felesége.

Amerika legmagasabb, popzenésznek is adható kitüntetését adta át Stevie Wondernek Barack Obama a Fehér Házban. Mint az elnök mondta, a felesége talán hozzá se ment volna, ha nem lett volna a zenész rajongója. Obamáék esküvőjén pedig a You and I hangzott fel.

A vak zenészt a Kongresszusi Könyvtár Gerschwin-díjával tüntette ki az Egyesült Államok első afroamerikai elnöke, aki szerint Stevie Wonder stílusa "egyedülállóan amerikai". Obama kampányának egyik dala volt a zenész Signed, Sealed, Delivered című dala.

A Rolling Stone magazinnak tavaly adott interjújában a politikus azt mondta, ha volna egy zenei hős, akit választania kell, akkor Stevie Wondert választaná. Michelle Obama úgy fogalmazott, Stevie "a világ egyik legnagyobb művésze", és az ő Talking Book című lemeze volt az első album, amit megvett.

Mióta a Motown Records 11 éves korában leszerződtette, Stevie Wonder hetvenmillió albumot adott el világszerte. 1996-ban életműdíjjal tüntették ki a Grammyn, és két évvel később beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be.

A Kongresszusi Könyvtár még azelőtt eldöntötte, hogy kitünteti a zenészt, mielőtt Obama megnyerte a választásokat. A popzenei Gerschwin-díjat most adták át másodszor, az elsőt 2007-ben Paul Simon nyerte el.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×