eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Wahorn András: Nemcsak művészet, hanem terápia

Wahorn András rajzaiból nyílik kiállítás Budapesten, a Kieselbach Galériában. A Mindennap című tárlat egy hétig lesz látható. Az InfoRádió a sokáig ládákban lévő rajzokról kérdezte a művészt.

Hogyan állt össze ez a kiállítás?

Ez a kiállítás a rajzaimról szól, egészen 18 éves koromtól napjainkig, aminek fő gerince azok a post-itra, kis lapokra készült rajzok, amiket Amerikában készítettem. De ugyanígy lehet látni egészen korai rajzokat is, a 70-es 80-as évekből. A rajzaim sokáig ládákban voltak, és kerestem hozzá egy megfelelő embert, az ország legnagyobb művészeti szaktekintélyét, Kieselbach Tamást, akinek megtetszettek, és elhatározta, hogy foglalkozni fog velük, és így kikerültek a ládákból. Most először lehet látni ezeket ilyen nagy számban, több száz, talán több ezer rajz lesz kiállítva.

Azért kapta a Mindennap címet, mert minden nap készültek rajzok?
Igen. És nem csak anno, hanem mindig. Most is. Nekem a rajz, szinte napi tevékenység volt mindig is. Nem csak művészet, hanem terápia.

Kiderül-e a rajzból, hogy aznap önnek milyen napja volt?

Csak az derül ki, illetve én másképp nem is rajzolok, csak úgy, hogy amikor elém kerül egy papír és kezembe egy ceruza, akkor nagyon kevéssé tudom előtte, hogy mi lesz belőle. Ami kialakul, abból értem meg, hogy amiért kialakult az azért lehet, mert aznap ez volt. Valahogy így...

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×