eur:
394.21
usd:
361.04
bux:
0
2024. augusztus 12. hétfő Klára
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: YouTube

Megtalálták a lezuhant brazil repülőgép feketedobozait

Megtalálták a 62 emberrel a fedélzetén lezuhant brazil repülőgép feketedobozait, a nyomozóknak sikerült biztosítaniuk az összes adatot, ideértve a hangrögzítő tartalmát is - közölte a légi közlekedési balesetek kivizsgálásáért, illetve megelőzéséért felelős brazil központ (Cenipa) vezetője vasárnap.

"Teljes mértékben sikerült hozzáférnünk a hanganyaghoz és az adatokhoz, amelyek e tragikus történés pillanataiban rögzültek" - fogalmazott Marcelo Moreno.

"Az adatokat kinyerték és hitelesítették, most pedig arra várunk, hogy a nyomozóink... elkezdjék e hatalmas adatmennyiséget hasznos információkká alakítani" - ismertette, hozzátéve, hogy a feketedobozokat szombaton a Cenipa fővárosi laborjába szállították az adatok kiértékelésére.

Marcelo Moreno azt mondta, a repülőgép két hajtóművének roncsait Sao Paulóban vizsgálják, hogy megtudják, a baleset idején maximális teljesítménnyel működtek-e. Az előzetes vizsgálati jelentés közzétételét 30 napon belül várják.

A repülőgép a Paraná államban lévő Cascavelből tartott a Sao Paulo-Guarulhos nemzetközi repülőtérre, Brazília legnagyobb légikikötőjébe. Röviddel a célállomás előtt zuhant le lakott területen, Vinhedo kisvárosában. Az 58 utas és személyzet mind a 4 tagja életét vesztette.

A Flightradar24 járatkövető szolgáltató szerint a gép kevesebb mint egy perc alatt csaknem 4000 métert veszített repülési magasságából. Videófelvételek szerint a repülő a levegőben pörgött, mielőtt a földnek csapódott volna.

Címlapról ajánljuk

Kína és az Egyesült Államok fej-fej mellett – gyorsfénykép a világ sportjáról, Párizs tükrében

Az Egyesült Államok és Kína egyaránt negyven aranyérmet szerzett a 2024-es párizsi olimpián, előbbi végzett az éremtáblázat élén, miután 126 érmet gyűjtött, szemben a legnagyobb ázsiai sportnemzet 91 medáliájával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×