eur:
391.14
usd:
359.6
bux:
72849.88
2024. július 19. péntek Emília
Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédet mond az ukrán államiság napja alkalmából a kijevi Szent Mihály székesegyház előtti téren tartott ünnepségen Kijevben 2023. július 28-án. Zelenszkij 2021. augusztus 24-én, Ukrajna függetlensége kikiáltásának harmincadik évfordulóján hirdette ki, hogy ezentúl az ukrán államiságnak is lesz nemzeti ünnepe, július 28-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Volodimir Zelenszkij: nem lesz könnyű Donald Trumppal

Az ukrán elnök a BBC-nek adott interjújában beszélt arról, milyen előérzete van az elnöki székre esélyes Donald Trumppal való együttműködéssel kapcsolatban.

Volodimir Zelenszkij azt mondta a BBC-nek, hogy egy újraválaszott Donald Trumppal nehéz lesz együtt dolgozni, de hozzátette: "mi megszoktuk a nehéz munkát" - írja a Portfolio. Azt is hozzátette,

akárki kerül is hatalomra novemberben az amerikai elnökválasztáson, ők nyitottak az együttműködésre.

Volodimir Zelenszkij azt követően nyilatkozta ezt, hogy Donald Trump alelnökjelöltjének nevezte ki J. D. Vance ohiói szenátort, aki azt hangoztatta, nem érdekli Ukrajna.

Zelenszkij Trumppal kapcsolatban azt mondta: "Talán tényleg nem tudja, mi történik Ukrajnában, ezért együtt kell dolgoznunk az Egyesült Államokkal" - írja a lap.

A CNN úgy értesült, hogy pénteken telefonon beszélhet egymással Donald Trump és Volodimir Zelenszkij. A vezetők az előző amerikai elnök leköszönése óta nem beszéltek egymással hivatalosan.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Lángokban áll a legendás orosz fegyvergyár, visszautasította Zelenszkij felvetését a német kancellár – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a BBC-nek adott interjújában elismerte, hogy amerikai elnökké választása esetén nehéz lesz együtt dolgozni Donald Trumppal, de Ukrajna fel van készülve erre. A CNN értesülése szerint Zelenszkij és Trump telefonon fog beszélgetni egymással pénteken. Felvételek szerint kigyulladt a Jekatyerinburgban található Uraltranszmash katonai ipari komplexum, amely az egyetlen olyan vállalkozás Oroszországban, amely önjáró tarackokat gyárt. Olaf Scholz német kancellár azt mondta, szóba sem jöhet, hogy Németország még az ukrán légtérben lőjön le orosz rakétákat, ahogy ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kérte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×