eur:
399.03
usd:
362.92
bux:
69499.97
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
Tüntetők tiltakoznak az ukrajnai háború ellen Sydneyben 2024. július 9-én, az Ukrajna elleni orosz háború harmadik évében.
Nyitókép: Tüntetők tiltakoznak az ukrajnai háború ellen Sydneyben 2024. július 9-én, az Ukrajna elleni orosz háború harmadik évében. MTI/EPA-AAP/Thomas Parrish

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

Telefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

Moszkvai közlés szerint a kapcsolatfelvétel az orosz fél kezdeményezésére történt, és a két miniszter a biztonsági fenyegetések megelőzéséről és az esetleges eszkaláció kockázatának csökkentéséről folytatott eszmecserét.

A Pentagon azt közölte, hogy Austin rámutatott a kommunikációs csatornák nyitva tartásának fontosságára az Oroszország által Ukrajna ellen folytatott háború körülményei között.

A két tárcavezető előzőleg június 20-án beszélt egymással.

Címlapról ajánljuk
Magyar tűzoltók küzdenek a lángokkal, egy teljes falut próbálnak megmenteni

Magyar tűzoltók küzdenek a lángokkal, egy teljes falut próbálnak megmenteni

Észak-Macedóniába a múlt héten 46 emberből és 13 járműből álló magyar tűzoltócsapat érkezett, amely a külföldi kontingensből az egyetlen szárazföldi egység – mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre arról is beszélt, hogy a nagy forróság és az időnként feltámadó szél mellett az is nehezíti az oltást, hogy az érintett terület vízhiányos.

Manhercz Krisztián: két nap múlva jön egy döntő

A szerbek elleni négygólos diadal után is a földön kell maradni és dolgozni tovább – mondta a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Varga Zsolt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×