eur:
390.81
usd:
359.64
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Nyitókép: x.com

Rejtélyes körülmények közt életét vesztette egy fontos orosz tábornok

Meghalt Magomed Handajev tábornok, az orosz védelmi minisztérium vizsgálóbizottsági elnöke.

Oroszország hivatalosan is megerősítette Handajev halálhírét, de ennek körülményeiről nem adtak tájékoztatást. A tábornok 61 éves volt, szülőföldjén, Dagesztánban temetik el – írja a Portfolio.

Magomed Handajev Timur Ivanov tábornok beosztottja volt: Ivanov Oroszország védelmiminiszter-helyettese volt, aki jelenleg korrupciós vádak miatt letartóztatásban várja a bíróság ítéletét. Ivanov volt a legmagasabb rangú orosz katonai vezető, akit a jelenleg zajló, korrupcióellenes akció során őrizetbe vettek.

Orosz ellenzéki lapok arról írnak: a tisztogatások azért indultak el, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök a hadsereget és annak vezetőit hibáztatja az Ukrajna elleni invázió vártnál gyengébb eredményei miatt, illetve úgy látja, a mindent átszövő korrupció miatt nem működik elég hatékonyan az orosz haderő.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×