eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Olyan sok a gond a társkereső alkalmazásokkal, hogy pórázt kapnak Ausztráliában

A biztonsági előírások szigorítására szólította fel az ausztrál kormány a társkereső alkalmazásokat működtető cégeket egy olyan kutatásra reagálva, amely szerint négy ausztrál felhasználó közül három már találkozott szexuális erőszakkal ezeken a platformokon.

Michelle Rowland kommunikációs miniszter elmondása szerint a Tinderhez, Bumble-hez vagy Hinge-hez hasonló társkereső appokat működtető cégeknek június 30-ig van lehetőségük a felhasználók aggályaira megoldást jelentő magatartási kódex kidolgozására. A kódex tartalmazhat a bűnüldözéssel foglalkozó szervekkel való együttműködés javítására, a veszélyeztetett felhasználók támogatására, a biztonsági előírások és gyakorlatok kijavítására és a bántalmazások átláthatóságának javítására vonatkozó előírásokat - tette hozzá.

A miniszter közölte: amennyiben nem javítják ki a biztonsági előírásokat a megfelelő módon, kormányrendelettel vagy jogszabályi úton fogják előírni ezt a cégek számára.

"Célunk nem az innováció elnyomása, hanem a bántalmazás visszaszorítása"

- emelte ki Rowland.

A kormány az Ausztrál Kriminológiai Intézet tavaly közzétett kutatásának eredményére alapozta a társkereső cégek biztonsági előírásainak szigorítását. A tanulmányban szerepel, hogy a társkereső oldalakon négy ausztráliai felhasználóból hármat ért már szexuális támadás vagy bántalmazás ezeken az oldalakon az elmúlt öt év alatt.

Az ausztrálok körében az online társkereső appokon való ismerkedés a párkeresés és az ismerkedés legnépszerűbb módja. A kormányt aggasztja, hogy ezeken egyre több a sértő és fenyegető üzenet, a kéretlen szexuális tartalom és az erőszak.

Az ausztrál információs és kommunikációs technológiai szektort képviselő szervezet üdvözölte a kormány szerintük megfontolt lépését. "Így kell államilag szabályozni a technológiát" - hangoztatta a szervezet vezérigazgatója.

A társkereső cégek egyelőre nem reagáltak az ausztrál kormány bejelentésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 16:50
×
×
×
×