eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. november 9-én közreadott képen Szergej Szurovikin vezérezredes, az Ukrajnában harcoló teljes orosz haderő parancsnoka Szergej Sojgu orosz védelmi miniszternek jelent. Sojgu Szurovikin tábornok javaslatát elfogadva elrendelte az orosz erők kivonulását a dél-ukrajnai Herszonból és visszavonását a Dnyeper folyó bal partjára.
Nyitókép: MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Wagner-lázadás: újabb orosz tábornokok a tisztogatás áldozatai

Szergej Szurovikin már hetek óta eltűnt, de most újabb nevek is napvilágra kerültek.

Órákkal a június 24-i Wagner-lázadás után az FSZB őrizetbe vett több magas rangú orosz katonatisztet, köztük Szergej Szurovikint, a légierő vezetőjét – írja a The Wall Street Journal alapján a Portfolio.

A tábornokot továbbra is Moszkvában tartják fogva és hallgatják ki, annak ellenére, hogy nem emeltek vádat ellene. A feltételezések szerint „Armageddon” tábornok tudott a lázadás terveiről, de a tábornok maga nem vett részt benne. Egy nappal korábban Andrej Kartapolov, az orosz parlament védelmi bizottságának vezetője azt állította, hogy Szurovikin pihen és jelenleg nem elérhető.

Az amerikai újság információ szerint a hűtlenséggel gyanúsított magas rangú tisztek száma azonban jóval nagyobb, mint az eddig ismert nevek: legalább 13 magas rangú tisztet hallgattak ki, és mintegy 15-öt felfüggesztettek vagy elbocsátottak.

Szurovikinen kívül őrizetbe került Andrej Judin vezérezredes és a katonai hírszerzés helyettes vezetője, Vlagyimir Alekszejev altábornagy, illetve Mihail Mizincev vezérezredes, korábbi védelmi miniszterhelyettes is. Előbbi kettőt később szabadon engedték, de felfüggesztést kaptak és továbbra is megfigyelés alatt állnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×