eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
2017. június 9-én a moszkvai védelmi minisztériumban készített kép Szergej Szurovikin vezérezredesről, a Szíriában szolgáló orosz erők akkori parancsnokáról. Az orosz védelmi minisztérium 2022. október 8-án bejelentette, hogy Szurovikin tábornokot, a légierő főnökét kinevezik az Ukrajnában harcoló teljes orosz haderő parancsnokává.
Nyitókép: MTI/Pavel Golovkin

Kiderült, mit csinál Armageddon tábornok a Wagner-lázadás óta

Szergej Szurovikin orosz hadseregtábornok hollétéről a Kreml továbbra sem ad hivatalos tájékoztatást.

Andrej Kartapolov, az orosz Állami Duma védelmi bizottságának vezetője szerint Szurovikin „pihen” és „jelenleg nem elérhető” – írja a Politico alapján a Magyar Nemzet.

Szergej Szurovikin, vagyis Armageddon tábornok, aki „becenevét” a Csecsenföldön és Szíriában alkalmazott agresszív katonai stratégia miatt kapta, 2022 októbere és 2023 januárja között három hónapig irányította az orosz haderőt Ukrajnában, amíg le nem váltotta Valerij Geraszimov vezérkari főnök.

A tábornok jó viszonyt ápolt a Wagner csoport vezetőjével, Jevgenyij Prigozsinnal, aki három héttel ezelőtt sikertelen puccskísérletet hajtott végre.

A zsoldoscsoport lázadása után egyes nyugati lapokban olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint Szurovikin már korábban tudhatott a Wagner-csoport tervezett lázadásáról, és az orosz hatóságok vizsgálják, hogy bűntársnak tekinthető-e. A The New York Times meg nem nevezett amerikai tisztviselőkre hivatkozva arról is írt, hogy más magas rangú tábornokok is tudhattak a puccskísérletről, Prigozsin éppen ezért indította el a felkelést abban a hitben, hogy támogatni fogják.

A Kreml továbbra sem adott hivatalos tájékoztatást Szurovikin hollétével kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×