eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Two people out for a walk through an Ohio woods in the fall.
Nyitókép: Scott Anderson / getty

Meredek szakadékban rekedtek a magyar túrázók, 15 órán át küzdöttek értük

Letértek a kijelölt túraútvonalról.

Bajba jutott magyar túrázókat kellett kimenteni július 6-án éjjel Erdélyben, a Radnai-havasoknál. A kilenc emberből álló túracsoport eredetileg egy 2159 méter magas csúcsra indult, onnan pedig a Nagy-Pietrosz-csúcs felé vette volna az irányt. A csoport azonban letért a kijelölt útvonalról, és egy olyan meredek szakadékba kerültek, ahonnan már nem tudtak kijutni – írja a hirado.hu.

Helyi idő szerint délután három órakor hívták a segélyszolgálatot, mire hét hegyimentő indult segítségükre.

Összesen 15 órába telt, mire mindenkit le tudtak hozni a hegyről.

Szakértők arra kérik a túrázókat, ne térjenek le az ösvényekről, ugyanis azzal nemcsak a saját, de a hegyimentők életét is veszélyeztetik.

Azt tanácsolták, érdemes a legfrissebb térképet beszerezni és követni a GPS-t. Rengeteg olyan út van, ami megtéveszthet, emiatt történnek balesetek. Éppen ezért rendkívül fontos a turistajelzések ismerete: a sávjelzés például a kiindulási ponttól egészen az útvonal végéig kíséri a túrázókat, a kereszt pedig az összekötő- vagy a rövidítő utakat jelöli.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

Tombol az ingatlanválság Nyugaton - aggódjunk a magyar projekthitelek miatt?

A home office miatti alacsony kihasználtság, a megemelkedett finanszírozási költségek és a gazdasági növekedés visszafogottsága válságba taszította a kereskedelmi ingatlanok, köztük az irodák piacát a fejlett országokban. Különösen az USA-ban és Németországban pánikolt be emiatt a részvénypiac, elég a New York Community Bank és a Pfandbriefbank zuhanására gondolni, amelyeknek nagy a hitelkitettségük ezen a területen. De mi a helyzet Magyarországon? Aggódhatunk mi is a kereskedelmi ingatlanokra felvett projekthitelek miatt? Az MNB ezen a héten közzétett Kereskedelmiingatlan-piaci jelentésének a megállapításait foglaljuk most össze erről, további információkért pedig érdemes eljönni a Portfolio május 14-ei Hitelezés 2024 konferenciájára, amelyen a piaci szereplők is értékelik a helyzetet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×