eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Telegram/Wagner Group

Eltűnt Jevgenyij Prigozsin, a Wagner vezére

A szombaton magánhadseregét még Moszkva ellen vezető, és a Telegram-csatornáján folyamatosan kommunikáló Prigozsin több mint fél napja nem ad életjelet magáról.

Nyoma veszett Jevgenyij Prigozsinnak, mióta leállította a Wagner-egységek vonulását Moszkva felé még szombat este. A hivatalos információk szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel állapodott meg, aki állítólag elegáns ajánlatot tett neki. A magánhadsereg vezetője ellen kiadott elfogatóparancsot Moszkva visszavonta, és az esti hírek szerint Prigozsin Minszkbe utazik.

Csakhogy a férfit utoljára Rosztovban látták, amikor egy autóval elhajtott Moszkva felé. Mosolygott, kezet rázott a helyiekkel, erről még fotó is készült. A nap folyamán folyamatosan posztolt a Telegram-csatornáján, a nagy hátraarc óta azonban ott is hallgat.

Ha valóban Fehéroroszországba tart, akkor előbb Szocsiba vagy Volgográdba kellett eljutnia, hogy repülővel tegye meg az utat, autóval jóval tovább tartana eljutnia Minszkbe – írja a BBC.

Prigozsin eltűnt, a közösségi médiában sincs nyoma, ahogy csend honol a Wagner által használt csatornákon is. A több mint félmillió követővel rendelkező Grey Zone-on csak annyi jelent meg szombat este óta: "Minden eldőlt. majdnem."

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×