eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Telegram/Wagner Group

Eltűnt Jevgenyij Prigozsin, a Wagner vezére

A szombaton magánhadseregét még Moszkva ellen vezető, és a Telegram-csatornáján folyamatosan kommunikáló Prigozsin több mint fél napja nem ad életjelet magáról.

Nyoma veszett Jevgenyij Prigozsinnak, mióta leállította a Wagner-egységek vonulását Moszkva felé még szombat este. A hivatalos információk szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel állapodott meg, aki állítólag elegáns ajánlatot tett neki. A magánhadsereg vezetője ellen kiadott elfogatóparancsot Moszkva visszavonta, és az esti hírek szerint Prigozsin Minszkbe utazik.

Csakhogy a férfit utoljára Rosztovban látták, amikor egy autóval elhajtott Moszkva felé. Mosolygott, kezet rázott a helyiekkel, erről még fotó is készült. A nap folyamán folyamatosan posztolt a Telegram-csatornáján, a nagy hátraarc óta azonban ott is hallgat.

Ha valóban Fehéroroszországba tart, akkor előbb Szocsiba vagy Volgográdba kellett eljutnia, hogy repülővel tegye meg az utat, autóval jóval tovább tartana eljutnia Minszkbe – írja a BBC.

Prigozsin eltűnt, a közösségi médiában sincs nyoma, ahogy csend honol a Wagner által használt csatornákon is. A több mint félmillió követővel rendelkező Grey Zone-on csak annyi jelent meg szombat este óta: "Minden eldőlt. majdnem."

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×