eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A Wagner-csoport nevű orosz zsoldoshadsereg katonái az ukrajnai orosz katonai műveleteket irányító központ előtt Rosztov-na-Donuban 2023. június 24-én. Hajnalra nyílt katonai konfrontációvá fajult a Jevgenyij Prigozsin vezette Wagner-csoport és az orosz védelmi minisztérium viszálya. A magánhadsereg egységei legalább két helyszínen átléptek a megszállt ukrajnai térségekből Oroszország területére, és biztonsági szempontból kulcsfontosságú létesítményeket foglaltak el.
Nyitókép: MTI/EPA

Volt brit vezérkari főnök: Fehéroroszországból Kijev felé indulhat a Wagner

A Wagner-csoport támadást vezethet Kijev ellen Fehéroroszországból – figyelmeztetett Richard Dannatt brit tábornok, olvasható a Sky News hírportálján.

„Ukrajna vezetőinek védekezniük kell egy esetleges, Jevgenyij Prigozsin vezette támadás ellen, amelyet Fehéroroszországból indítanak Kijev ellen – mondta Richard Dannatt, a brit hadsereg korábbi vezérkari főnöke.

Hozzátette: „A tény, hogy Fehéroroszországba ment, némi aggodalomra ad okot. Amennyiben hatékony harci erőt tartott maga körül, akkor ismét fenyegetést jelent a Kijevhez legközelebb eső ukrán szárnyra. Lord Dannatt szerint „nagyon elképzelhető”, hogy Oroszország a Wagner-csoportot felhasználva megpróbálja ismét elfoglalni Kijevet.

Ugyanakkor úgy véli, Oroszország nem volt nyerte a szombati történéseknek, mivel „Putyin határozottan meggyengült. Az orosz hadsereg nyilvánvalóan zűrzavarban van”.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×