eur:
387.84
usd:
358.29
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítója a terrortámadás áldozatául esett Vladlen Tatarszkij orosz kormánypárti haditudósító és blogger temetésén a moszkvai Trojekurovszkij temetőben 2023. április 8-án.
Nyitókép: MTI/AP

Három pont, ami a Putyin-Prigozsin-paktum része lehetett

Nem megerősített információk szerint három fontos dologban állapodott meg Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezére azért cserébe, hogy leállítsa az orosz főváros elleni támadást.

A Portfolio szerint ukrajnai háborús bloggerek, illetve néhány, a Wagner-csoporthoz köthető Telegram-csatorna közzétette annak a megállapodásnak az állítólagos részleteit, melyet Jevgenyij Prigozsin Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kötött azért cserébe, hogy a zsoldosbrigád leállítsa a Moszkva elleni támadást.

A paktumnak három pontja lehet:

1. Szergej Sojgu védelmi miniszer és Valerij Geraszimov vezérkari főnök azonnali lemondása.

2. A Wagner-csoport műveleteinek átcsoportosítása Afrikába.

3. Amnesztia minden, a zendülésben résztvevő Wagner-zsoldosnak.

A Portfolio kiemeli, hogy Oroszország egyelőre semmilyen hivatalos forrásból nem erősítette meg, hogy a megállapodás valóban ezeket a pontokat tartalmazza. A védelmi minisztérium tisztségviselőinek névsorában eddig hivatalosan nem történt változás.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×