eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Telegram/Wagner Group

Álnéven bujkálhat Jevgenyij Prigozsin

A hétvégi katonai puccs szervezőjéről egy ideje semmit nem hallani.

Érdekes információ látott napvilágot a hétvégi puccsot szervező Jevgenyij Prigozsinról. A Wagner csoport vezetője egy ideje eltűnt a nyilvánosság elöl. A Twitteren most egy olyan orosz útlevél képe jelent meg, amelyben a fotó kétségtelenül Jevgenyij Prigozsinról készült, de az úti okmány tulajdonosának neve Vlagyimir Bobrov.


Prigozsin a hírek szerint Fehéroroszországba ment, de, hogy valójában hol lehet, arról egyelőre nincsenek hitelt érdemlő információk.

Közben előkerült az orosz védelmi miniszter is. Szergej Sojguról a hétvégi Wagner puccs idején semmit sem lehetett tudni. Sőt, kiszivárgott értesülések szerint a Prigozsinnal kötött alku egyik pontja éppen Sojgu menesztése volt.

Most viszont az moszkvai védelmi minisztérium olyan videót tett közzé, amelyen az látható, amint Szergej Sojgu szemlét tart az ukrajnai orosz erőknél. A miniszter helikopterrel érkezett a hadszíntérre és tájékoztatást hallgatott meg a front helyzetéről. Ennél többet azonban nem lehet megtudni a filmjelentésből.

Az orosz hadvezetést kemény bíráló Jevgenyij Prigozsin már hetekkel ezelőtt sürgette, hogy Sojgu miniszter és a vezérkar főnöke, Geraszimov tábornok személyesen szedje ráncba az ukrajnai fronton harcoló alakulatokat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×