eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Telegram/Wagner Group

Álnéven bujkálhat Jevgenyij Prigozsin

A hétvégi katonai puccs szervezőjéről egy ideje semmit nem hallani.

Érdekes információ látott napvilágot a hétvégi puccsot szervező Jevgenyij Prigozsinról. A Wagner csoport vezetője egy ideje eltűnt a nyilvánosság elöl. A Twitteren most egy olyan orosz útlevél képe jelent meg, amelyben a fotó kétségtelenül Jevgenyij Prigozsinról készült, de az úti okmány tulajdonosának neve Vlagyimir Bobrov.


Prigozsin a hírek szerint Fehéroroszországba ment, de, hogy valójában hol lehet, arról egyelőre nincsenek hitelt érdemlő információk.

Közben előkerült az orosz védelmi miniszter is. Szergej Sojguról a hétvégi Wagner puccs idején semmit sem lehetett tudni. Sőt, kiszivárgott értesülések szerint a Prigozsinnal kötött alku egyik pontja éppen Sojgu menesztése volt.

Most viszont az moszkvai védelmi minisztérium olyan videót tett közzé, amelyen az látható, amint Szergej Sojgu szemlét tart az ukrajnai orosz erőknél. A miniszter helikopterrel érkezett a hadszíntérre és tájékoztatást hallgatott meg a front helyzetéről. Ennél többet azonban nem lehet megtudni a filmjelentésből.

Az orosz hadvezetést kemény bíráló Jevgenyij Prigozsin már hetekkel ezelőtt sürgette, hogy Sojgu miniszter és a vezérkar főnöke, Geraszimov tábornok személyesen szedje ráncba az ukrajnai fronton harcoló alakulatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×