eur:
389.14
usd:
364.33
bux:
68069.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Kaptak egy védelmi minisztériumi "ösvényt" a Wagner harcosai

Az orosz elnök beszédében igyekezett különválasztani Jevgenyij Prigozsint és a lázadás szervezőit maguktól a katonáktól. Közben befutott a védelmi miniszter ajánlata a "megtévesztetteknek".

Az orosz védelmi minisztérium felhívást intézett a Wagner katonai magánvállalat fegyvereseihez, amelyben az állomáshelyükre való biztonságos visszavonulást ígért nekik, ha szakítanak Prigozsinnal.

"Felhívást intézünk a Wagner katonai magánvállalat rohamosztagainak harcosaihoz. Önöket megtévesztéssel vonták be Prigozsin bűnös kalandjába és fegyveres lázadásban való részvételébe. Sok bajtársuk több egységből már felismerte tévedését, és segítséget kérnek, hogy biztonságban visszatérhessenek állandó állomáshelyükre. Ezt a segítséget a részünkről már megadtunk minden harcosnak és parancsnoknak, aki ezt kérte" - közölte a katonai hivatal.

A Wagner-harcosokat felszólították, hogy legyenek belátóak és mielőbb vegyék fel a kapcsolatot a védelmi minisztérium képviselőivel vagy a rendvédelmi szervekkel.

Mindeközben a Wagner Telegram-oldalán azt közölték, hogy a csoport irányítása változatlan, a fronton zajló harcokat a Wagner nem zavarta meg, illetve továbbra is ellenőrzésük alatt tartják a Don menti Rosztovban található katonai épületeket, illetve a repülőteret.

Egyre frissebb videók kerülnek fel a Telegramra a Wagner katonai konvojáról, amely a hírek szerint Moszkva felé tart:

Vlagyimir Putyin által a szombat délelőtti tévébeszédben elmondottak egybeesnek a fenti ajánlattal. Bár nem fogalmazott ilyen nyíltan, Prigozsint és a lázadás szervezőit mintegy külön kategóriaként kezelte, a "megtévesztés" miatt hozzájuk csatlakozott orosz fegyvereseknek pedig azt üzente, ne vegyenek részt a bűncselekményekben és ne kövessenek el végzetes hibát.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×