eur:
387.7
usd:
357.1
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Telegram/Wagner Group

Ilyen most a helyzet Prigozsin ideiglenes "székhelyén" - videó, képek

Az Ukrajnából Oroszországba visszatért és Moszkva felé induló Wagner zsoldossereg vezetője az utolsó hírek szerint Don menti Rosztov településen tartózkodik, itt tárgyalt az orosz katonai vezetéssel is.

A Wagner állítása szerint ugyan "elfoglalták" a helyi katonai épületeket, de ez nem jelenti azt, hogy ott leállt volna a munka. Az orosz elnök szerint a katonai és igazgatási hivatalokban most nem dolgoznak.

Szintén a zsoldoscsoport közölte a Telegram-csatornáján, hogy nem zavarták meg a fronton zajló eseményeket, illetve hogy a Rosztov melletti repülőteret is ellenőrzésük alatt tartják.

A településen tapasztalható helyzetről képeket és egy videót osztott meg a Wagner a Telegramon:

Ezen a felvételen pedig állítólag az látszik, amint egy tank még valamikor reggel beszorult a rosztovi cirkusz kapujába:

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×