eur:
394.13
usd:
363.62
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Wagner csoport. Forrás:Twitter/Spriter
Nyitókép: Forrás:Twitter/Spriter

Megszólalt a magyar kormány a Wagner-lázadás ügyében

Minden állam vezetői figyelik az Oroszországban zajló eseményeket.

Péntek éjjel fegyveres lázadás kezdődött Oroszországban, amelyet a Wagner-csoport robbantott ki. A magánhadsereg vezetője, Jevgenyij Prigozsin azt mondta: a céljuk kizárólag az, hogy megdöntsék az orosz katonai vezetést. A Wagner erői jelenleg is az orosz főváros felé tartanak.

Az Index megkereste a Honvédelmi Minisztériumot és a magyar kormányt azzal a kérdéssel, hogy milyen lépéseket tartanak indokoltnak a legfrissebb oroszországi fejlemények miatt.

"A magyar kormány számára Magyarország és a magyar emberek védelme a legfontosabb. Csak ebből a szempontból követjük nyomon az Oroszországban és Ukrajnában zajló fejleményeket" – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Természetesen minden állam vezetői élénken figyelik az oroszországi eseményeket. A BBC értesülései szerint a Fehér Házban folyamatosan tájékoztatást kap Joe Biden amerikai elnök és Kamala Harris alelnök. Emellett Biden egyeztetett Emmanuel Macron francia elnökkel, Olaf Scholz német kancellárral és Rishi Sunak brit miniszterelnökkel.

Több ország is arra figyelmeztette polgárait, hogy ne utazzanak Oroszországba, illetve az Oroszországban tartózkodó állampolgárit óvatosságra intette.

Recep Tayyip Erdogan török elnök közölte, telefonon beszélt Vlagyimir Putyinnal, felajánlotta segítségét, hogy a konfliktust békésen rendezzék. Erdogan közleményében hangsúlyozta, a józan észnek kell felülkerekednie.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem látni a kiutat az ukrajnai háborúból és ez megbénítja az európai politikát

A kormányfő szerint azt kell először eldönteni, hogy az idő kinek dolgozik, mert ez a legfontosabb kérdés. Orbán Viktor erről Antalyában beszélt ahol Recep Tayyip Erdogan török államfő meghívására vesz részt az Antalyai Diplomáciai Fórumon (ADF).
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×