eur:
390.64
usd:
366.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A kolumbiai  fegyveres erők sajtóhivatala által közreadott képen kolumbiai őslakosok megmentett gyermekeket látnak el az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare városa közötti dzsungelben 2023. június 9-én. A négy gyerek 40 napja tűnt el egy kisrepülőgép-szerencsétlenséget követően. A legyengült állapotban lévő kiskorúakat először San Jose del Guaviaréba szállítják a helyi kórházba.
Nyitókép: MTI/AP/A kolumbiai fegyveres erők sajtóhivatala

Négy napig haldoklott a kolumbiai gyerekek édesanyja a repülőszerencsétlenség után

Az anya maga küldte el gyermekeit, miután a gép lezuhant.

A gyermekek apja, Manuel Ranoque számolt be arról, hogy legnagyobb gyermeke hogyan idézte fel a balesetet követő időszakot - írja a Sky News.

Magdalena Mucutuy azt mondta gyermekeinek, hagyják ott őt és mentsék meg magukat.

Az 1, 5 ,9 és 13 éves gyermekeket 40, a dzsungelben töltött napot követőn múlt pénteken találták meg.

Egyszer már hírt adtak megmenekülésükről, de az téves volt, most azonban már biztonságban vannak. Erről mi is bezsámoltunk az Infostarton.

A gyerekeket jelenleg Bogota katonai kórházában ápolják.

A legidősebb gyermek, Lesly beszámolójából az is kiderült, hogy a repülő lezuhanását követően a gyerekek édesanyja még négy napot élt.

"Mielőtt meghalt, valami olyasmit mondott nekik, hogy hagyják ott őt, meg fogják látni, milyen ember az apjuk, aki ugyanolyan nagy szeretetet fog mutatni, mint amilyet ő" - mondta Manuel Roque a bogotai kórház előtt újságíróknak nyilatkozva.

Nicolas Ordonez Gomes, az egyike azoknak, akik megtalálták a gyerekeket, felidézte, hogyan bukkantak rájuk. A 13 éves Lesly egyéves testvérével a karjában futott felé és azt kiabálta, hogy éhes.

"A két középső gyermek a földön feküdt, az egyikük felemelte a fejét és azt mondta, meghalt az anyukám" - mondta el. A mentőcsapat tagjai megnyugtatták őket, hogy a barátaik, akik segíteni fognak nekik. A gyerek erre azt felelte, hogy kenyeret és kolbászt szeretne. A gyerekek nagyon lefogytak a dzsungelben töltött több mint egy hónap után.

Magdalena Mucutuy és gyermekei május 1-jén egy Cessna 206-os repülőgépen utaztak, amikor a gép motorhiba miatt vészjelzést adott ki.

A katonaság már korábban megtalálta a két pilóta és az anya testét, és arra következtettek, a gyerekek a dzsungelben indultak útnak, hogy segítséget keressenek.

Katonák és helyiek együtt próbálták megtalálni őket, lábnyomaik, illetve megrágott gyümölcsök vezették őket feléjük. Azt remélték, a gyümölcsökkel és a dzsungellel kapcsolatos ismereteik révén életben maradhatnak. Abban az időszakban kerültek a dzsungelbe, amikor sokféle gyümölcs termett, így tudtak mit enni addig, amíg rájuk nem találtak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×