eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A kolumbiai  fegyveres erők sajtóhivatala által közreadott képen kolumbiai katonák és őslakosok megmentett gyermekek körül állnak az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare városa közötti dzsungelben 2023. június 9-én. A négy gyerek 40 napja tűnt el egy kisrepülőgép-szerencsétlenséget követően. A legyengült állapotban lévő kiskorúakat először San Jose del Guaviaréba szállítják a helyi kórházba.
Nyitókép: -MTI/AP/A kolumbiai fegyveres erők sajtóhivatala

Nagyon gyengék, de élnek, avagy negyven nap a dzsungelben

Még néhány hétig kórházban marad az a négy kisgyermek, akik negyven napot töltöttek el az amazonasi dzsungelben.

Ahogy arról az Infostarton is bezsámoltunk egy repülőgép-baleset után négy gyermek életben maradt, de 40 napra eltűntek a dzsungelben Dél-Amerikában.

A négy gyermeket – egy tizenegy hónapos csecsemőt, egy négy-, egy kilenc- és egy tizenhárom éves fiút – a kolumbiai Amazonasból helyi idő szerint péntek délután találták meg.

A gyerekek nagyapja azt mondta, hogy unokái egyelőre nagyon gyengék, de örülnek, hogy viszontláthatják a családjukat – közölte a BBC alapján az Index.

A brit közszolgálati csatorna úgy tudja, hogy a kicsik túl vannak az életveszélyen, és elfogadható egészségügyi állapotban vannak, két három hét múlva engedhetik el őket.

Egy közeli őslakos törzs vezetője szerint a testvérek túlélése annak is köszönhető volt, hogy korábban a kutatócsapat ledobott több élelmiszer-túlélőkészletet, valamint hogy a gyermekek bennszülött felmenőitől megkapták a dzsungelben éléshez szükséges ősi tudást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×