eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
PARIS, FRANCE - APRIL 02: Edson Arantes do Nascimento a.k.a. Pele attends the Hublot loves Football: Pele and Kylian Mbappe meeting at Hotel Lutetia on April 02, 2019 in Paris, France. (Photo by Marc Piasecki/Getty Images)
Nyitókép: Marc Piasecki/Getty Images

Pelé rákja súlyosbodott, kórházban tölti a karácsonyt

A háromszoros világbajnoknak veséje és szívműködési zavarai miatt van szüksége kezelésre.

A 82 éves legenda vastagbélrákjára 2021 szeptemberében derült fény, idén november 29-én azért szállították kórházba, hogy felülvizsgálják kezelési tervét - írja a The Guardian.

"Edson Arantes do Nascimento onkológiai betegsége progresszióban van, gondozást igényel a vese- és szívműködési zavarok miatt. A beteg továbbra is kórházban marad egy közös szobában, az orvosi csapat szükséges gondozása mellett" - közölte a kórház.

Pelé lánya ismét az Instagramon írt édesapja állapotáról.

"Az otthoni karácsonyozás tervét felfüggesztettük. Az orvosokkal együtt úgy döntöttünk, hogy különböző okok miatt

jobb lenne kórházban maradnia

azzal a sok törődéssel, amit új családunk a kórházban nyújt neki! A szobájában szambázunk majd [csak vicceltem], és caipirinhákat is fogunk készíteni [nem viccelek!]" - írta. Hozzátette, hogy jövő héten tájékoztatják a közvéleményt Pelé egészségügyi állapotáról.

December elején elkezdett terjedni az a hír, hogy Pelé szervezete nem reagál jól a kemoterápiára, ezért életvégi ellátást nyújtanak csak neki: az ezzel kapcsolatos aggodalmakat is az Instagramon oszlatta el Pelé.

"Barátaim, szeretnék mindenkit megnyugtatni.

Erős vagyok, tele reménnyel, a szokásos módon követem a kezelésemet.

Szeretném megköszönni az egész orvosi és ápolói csapatnak a sok törődést, amit kaptam. Nagyon hiszek Istenben, és minden egyes szeretetüzenet, amit a világ minden tájáról kapok tőletek, tele tart energiával. Nagyon köszönök mindent" - osztotta meg a világgal.

Elsődleges daganatát 2021 szeptemberében távolították el. Aktív játékosként már 17 évesen világbajnok volt, amit még két cím követett, valamint sikeres klubkarrier a Santos színeiben.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×