eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Hszi Csin-ping kínai elnök, a Kínai Kommunista Párt, a KKP Központi Bizottságának főtitkára felszólal a vucsangi felkelés 110. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a pekingi Nagy Népi Csarnokban 2021. október 9-én. 1911-ben ezen a napon ért véget a Vucsang-felkelés, amely a Csing-dinasztia végét és Kínai Köztársaság megalakulását eredményezte.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

"II. Erzsébet járt először Kínában" - részvétnyilvánítás Hszi Csin-pingtől

A föld legnépesebb országának vezetője is üzenetet fogalmazott meg a királynő halála kapcsán.

Őszinte részvétét nyilvánította pénteken Hszi Csin-ping kínai elnök, aki "nagy veszteségnek nevezte a brit nép számára" II. Erzsébet halálát - jelentette a CCTV állami televízió. A brit uralkodó csütörtök este hunyt el 96 éves korában.

"A kínai kormány és nép, valamint a saját nevében Hszi Csin-ping mély részvétét nyilvánította" a királyi családnak, a brit kormánynak és népnek III. Károly új uralkodóhoz intézett üzenetében - közölte a televízió.

A CCTV által közzétett közlemény emlékeztet, hogy II. Erzsébet volt az első brit uralkodó, aki Kínában járt.

"Nagy jelentőséget tulajdonítok a Kína és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatok fejlesztésének, és kész vagyok III. Károllyal munkálkodni a kétoldalú kapcsolatok egészséges és stabil fejlesztésén a két ország és a két nép érdekében" - tette hozzá Hszi Csin-ping.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×