eur:
389.13
usd:
363.67
bux:
68201.18
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Belta fehérorosz állami hírügynökség által közreadott képen Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője (b2) és David Arahamija, az ukrán államfő mögött álló Nép Szolgája párt frakcióvezetője (j3) tárgyal a fehéroroszországi Gomelben 2022. február 28-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: Vlagyimir Megyinszkij, az orosz delegáció vezetője (b2) és David Arahamija, az ukrán államfő mögött álló Nép Szolgája párt frakcióvezetője (j3) tárgyal a fehéroroszországi Gomelben 2022. február 28-án. MTI/EPA/BelTA/Szerhíj Holodilin

Ukrán-orosz tárgyalások: újabb forduló jöhet a hétvégén

Ukrajna arra számít, hogy a hét végén meg lehet tartani a harmadik fordulót az Oroszországgal folytatott tárgyalásokon - közölte pénteken Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója, a küldöttség tagja.

"A harmadik fordulóra holnap (szombaton) vagy holnapután kerülhet sor, állandó kapcsolatban állunk" - mondta Lembergben (Lviv) tartott sajtótájékoztatóján a tanácsadó, hozzátéve, hogy az ukránok csak az oroszok beleegyezésére várnak, hogy visszatérjenek a tárgyalóasztalhoz.

A német kancellári hivatal szerint Olaf Scholz német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt, aki megerősítette, hogy a tárgyalások a hét végén folytatódnak.

Az előző két tárgyalási fordulón, amelyet az ukrán-fehérorosz, majd a lengyel-fehérorosz határ közelében tartottak meg, nem sikerült megállapodni a harcok beszüntetéséről. A felek egyetértésre jutottak viszont humanitárius folyosók létesítéséről, amelyeken át a civileket evakuálni lehet.

  • Putyin orosz elnök február 24-én hajnalban rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.
  • Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben, köztük Kijevben is támadtak katonai és polgári célpontokat, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területekről.
  • Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be, majd benyújtotta európai uniós csatlakozási kérelmét.
  • A felek számos halálos áldozatról is beszámoltak.
  • A NATO a háború megindulása után aktiválta többnemzetiségű gyorsreagálású haderejét.
  • Az Európai Unió és a nyugati országok fegyvereket szállítanak Ukrajnának és szankciókat hoztak Oroszország ellen.
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×