eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

Magyarország előtt is lezárták légterüket az oroszok

Ezzel reagálnak a nyugati intézkedésekre.

Oroszország 36 ország - köztük Magyarország - előtt zárta le légterét, válaszlépésként az orosz légitársasságok ellen nevezetett hasonló nyugati intézkedésekre - közölte az orosz légiforgalmi hatóság (Roszaviacija).

Az eddig tíz országból álló tilalmi lista mostantól magában foglalja az EU összes tagállamát, Nagy-Britanniát, több brit területet és Kanadát is. Ezekből az országokból csakis a Roszaviacija vagy az orosz külügyminisztérium engedélye alapján lehet Oroszországba repülni.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke vasárnap jelentette be, hogy az Európai Unió, válaszul Ukrajna orosz megtámadására, lezárja a légterét az orosz légitársaságok előtt, és betiltja az unió területén a Kreml propagandagépezetét, továbbá támogatja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat.

Az orosz diplomáciai tárca közölte, hogy le kellett mondani Szergej Lavrov orosz külügyminiszter genfi látogatását, mert több európai ország megtagadta átengedni a repülőgépét a légterén. Lavrov az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának, valamint a világszervezet leszerelési konferenciájának ülésén vett volna részt.

A TASZSZ hétfői jelentése szerint nem tudott hazatérni Madeiráról orosz turisták egy csoportja, mert a portugál hatóságok visszafordulásra kényszerítették a Ural Airlines légitársaság értük érkező járatát. Lisszabon vasárnap döntött úgy, hogy az Ukrajna elleni agresszió miatt lezárja az orosz légteret a portugál gépek előtt.

Az orosz utazási irodák szövetségének (ATOR) becslése szerint több 150 ezer orosz turista rekedhetett külföldön, és több mint 27 ezer nem tud elrepülni Oroszországból. Az ATOR szerint a probléma megoldásához az orosz szakminisztériumok és hatóságok beavatkozására lesz szükség.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×