eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk
Védőfelszerelést vesznek fel nővérek, mielőtt az új koronavírus okozta Covid-19-ben szenvedő betegek szobáiba mennek a kaliforniai San Diegótól nyugatra fekvő Coronado Sharp Coronado Kórházának intenzív osztályán 2021. január 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Már a covidos egészségügyisek is hadra foghatók a tengerentúlon

Tünetmentesen irány a kórház - munkaruhában. A kontaktkutatásról pedig végképp lemondtak.

Az Egyesült Államokban a koronavírusjárvány, és különösen annak omikron-variánshoz köthető legutóbbi fellángolása, szinte soha nem látott szakemberhiányhoz vezetett az egészségügyben. Természetesen nem csak ott, de jelen pillanatban talán a betegellátásban tapasztalhatók a legnagyobb fennakadások – írja az Index. Ezért aztán folyamatosan módosításra kényszerülnek a dolgozókat érintő ajánlásokkal kapcsolatban a felügyeleti szervek.

Kalifornia Állam Közegészségügyi Részlege nemrégiben adta ki legújabb ajánlását. A jelenleg érvényben levő verzió már azt is engedélyezi, hogy koronavírus-teszteléskor pozitívnak talált egészségügyi dolgozók felvegyék a munkát mindenfajta karantén nélkül. Ilyen esetben N95-ös maszk folyamatos hordása kötelező számukra, és nem étkezhetnek a többiekkel együtt zárt helyen.

Az említett intézkedés jelenleg óriási felháborodást okoz, az egészségügyi dolgozók és az ellátottak körében is. Sok munkáltató ugyanis ezért nem ad felmentést a munkavégzés alól amiatt, mert valaki pozitív tesztet produkál koronavírus vonatkozásában.

Még vitathatóbb a hivatalos ajánlás következő része, ami kimondja ugyan, hogy a koronavírus-pozitív dolgozók számára ajánlatos, hogy koronavírusos betegeket lássanak el, de azt is hozzáteszi, hogy természetesen ez nem mindig biztosítható. Tehát

akár koronavírus-pozitív nővérek is elláthatnak koronavírus-negatív betegeket.

A hivatalos útmutató tartalmazza továbbá azt is, hogy olyan egészségügyi ellátó személyzet számára is engedélyezett a munka, akikről tudott, hogy koronavírus-pozitív személyekkel érintkeztek. Ez esetben őket tesztelni sem kell, ha nincsenek tüneteik, munkára foghatók.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×