eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Pixabay.com

Döntöttek: Szlovákia két hétre bezár

A szerdai kormányülésen megszületett a már várt elhatározás a koronavírus miatti szigorú korlátozásról.

Megszületett a kormánydöntés: Szlovákiában kéthetes, koronavírus-járvány miatti lezárást rendeltek el - olvasható a Paraméter.sk-n.

Az intézkedés már csütörtökön életbe lép.

Az Új Szó összefoglalója szerint a kormányban nem volt teljes az egyetértés a döntés tartalmáról, az azonban biztos, hogy az iskolák nem állnak át online üzemmódra.

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter közölte: a kijárási tilalom alól kivételt jelent az alapvető szükségletek vásárlása a legközelebbi üzletben (élelmiszer, gyógyszer, drogéria, lábbeli, takarmány, üzemanyag, újságok), szükséges szolgáltatások (gasztronómiai intézmények ablakon át, bankok, biztosítók, autójavító műhelyek és STK, tisztítók, e-shop kiadóhelyek, gyógyszertárak, kulcsszerviz, látszerész, mobilszerviz, gyógyfürdők egészségügyi okokból). Nem vonatkozik a korlátozás a munkahelyre történő utazásra, de ehhez a munkáltató igazolása kell. A kormány a home office-t ajánlja.

A kormány fontolgatja, hogy az oltottakat miként részesíthetnék előnyben.

Szerda éjféltől kezdődően 90 napon át veszélyhelyzet lesz érvényben.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszanak a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×