eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Gyertyát tartó emberek a véletlenül lelőtt Halyna Hutchins operatőr emlékére rendezett virrasztáson az Új -Mexikó állambeli Albuquerque-ben 2021. október 23-án. Hátul egy védőmaszkot viselő nő hegedül. Alec Baldwin amerikai színész két nappal korábban egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson.
Nyitókép: MTI/AP/Andres Leighton

Alec Baldwin ismét megszólalt a Rust forgatásán történt tragédia kapcsán

Nem a rendezőasszisztens feladata a fegyver ellenőrzése - David Halls védője szerint ilyesmit nem is lehet számon kérni hasonló poszton dogozó stábtagoktól - annak ellenére, hogy Halls korábban arról beszélt vallomásában, nem ellenőrizte elég alaposan a pisztolyt. Friss nyilatkozatok a tragikus esetről.

"Nem ő a felelős az ellenőrzésért, ez nem a rendezőasszisztens feladata. Ha úgy dönt, hogy ellenőrzi a lőfegyvert, mert biztos akar lenni abban, hogy mindenki biztonságban van, megteheti, de ez nem az ő felelőssége" - fogalmazott Lisa Torraco a Fox Newsnak adott hétfői interjújában.

Az ügy nyomozóitól származó, múlt héten nyilvánosságra hozott házkutatási jegyzőkönyv tanúsága szerint David Halls azt mondta, ellenőriznie kellett volna a pisztolyban található töltényeket, és nem emlékszik arra, hogy a tölténytárat tüzetesen átvizsgálta volna a balesetet megelőzően. A balesetben életét vesztette Halyna Hutchins operatőr, valamint megsérült Joel Souza, a film rendezője is.

Nem az ő dolga volt

Halls azt vallotta, nem volt szándékos tett a Hutchins halálához vezető eseménysorozat.

"Elvárni egy rendezőasszisztenstől, hogy ellenőrizze a lőfegyvert, olyan, mintha azt mondanánk neki, hogy ellenőrizze a kamera szögét, vagy azt kérnénk tőle, hogy ellenőrizze a hangot vagy a világítást"

- mondta Torraco a Foxnak. A férfi a New York Post szerint a lövöldözés óta először tett nyilatkozatában beszélt a Hutchins-szal való kapcsolatáról is.

"Halyna Hutchins nemcsak az egyik legtehetségesebb ember volt, akivel dolgoztam, hanem a barátom is. Megdöbbentett és elszomorított a halála" - áll a CNN idézte szövegben.

Bár a férfi nem tért ki a nyomozás részleteire, arról nyilatkozott, milyen változásokat szeretne látni az iparágon belül.

"Remélem, hogy ez a tragédia arra készteti az iparágat, hogy átértékelje értékeit és gyakorlatát, valamint biztosítsa, hogy a kreatív folyamat során senkinek nem eshessen többé bántódása" - írja.

Volt egy tévedés a híradásokban

Torraco arról is beszélt, hogy szemtanúk azt nyilatkozták, a fegyvermester vagy annak asszisztense vitte a lőfegyvereket a próbára. A fegyvert Hannah Gutierrez fegyvermester egyenesen Alec Baldwin kezébe adta, aki betette fegyverövébe, majd kivette onnan, hogy megigazítsa az övet. Erre az időre Halls kezébe került a pisztoly, aki azonban azonnal vissza is adta azt a színésznek. Halls ügyvédje szerint e fegyvermester után még egy stábtag ellenőrizte a pisztolyt, majd Hallsnak adta, aki futólag rápillantott arra.

Az ügyvéd kiemelte azt is, hogy egy dolgot korábban tévesen közöltek Halls napjával kapcsolatosan, ugyanis nem a rendezőasszisztens emelte le a fegyvertartó tálcáról a pisztolyt, hogy Baldwin kezébe adja azt.

"Az ügyfelem nem töltötte meg a fegyvert. Az ügyfelem nem fogott fegyvert senkire. És az ügyfelem nem is húzta meg a ravaszt.

A fegyvermester hozza be a pisztolyt, ő nyitja ki azt, az ügyfelem megnézi, és a személyzet egyik másik tagja is ellenőrzi.

Hogy közvetlenül Alec Baldwinnak adta-e át a lőfegyvert, vagy a fegyvermester adta át azt közvetlenül Alec Baldwinnak, az nem igazán számít, mert nem David Halls töltötte meg a pisztolyt" - magyarázza az ügyvéd.

Ritka a hasonló baleset

Alec Baldwin a hétvégén őt és feleségét, Hilariát követő paparazziknak azt mondta, napi szinten beszél nyomozókkal,

kommentárt viszont nem fűzött semmihez az eset kapcsán,

folyamatban levő nyomozásra hivatkozva. Azt sem tudta megmondani, vállal-e még szerepet olyan forgatáson, ahol a Rust forgatásán lévőkhöz hasonló fegyverek is jelen lehetnek a díszletben.

"A lőfegyverek filmforgatásokon való használatának korlátozására irányuló folyamatos erőfeszítések rendkívül érdekelnek. De ne feledkezzünk meg valamiről, mégpedig arról, hogy hány golyót lőttek ki filmekben és tévéműsorokban az elmúlt hetvenöt évben anélkül, hogy incidens történt volna?" - tette fel a kérdést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×