eur:
393.93
usd:
364.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
NEW MEXICO, USA - OCTOBER 23: Locals and members of the local film community mourn the loss of cinematographer Halyna Hutchins, who died after being shot by Alec Baldwin on the set of his movie Rust at a vigil in Albuquerque, New Mexico, U.S., October 23, 2021. (Photo by Mostafa Bassim Adly/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Mostafa Bassim Adly/Anadolu Agency via Getty Images

Alec Baldwin-baleset: a vádemelés sem kizárt

A producerek egy jogi céget kértek fel arra, hogy a stáb tagjaival interjúkat készítsenek a tragédia kapcsán indított vizsgálatban. Kiderült az is, mi hangzott el a segélyhívón.

A Rust című film producerei nyílt levelet intéztek a forgatáson dolgozókhoz, melyben kooperációra kérik őket az ügyben.

"A hatóságokkal való együttműködés mellett a Jenner & Block jogi csapatát bíztuk meg az események kivizsgálásával. Hangsúlyoztuk, hogy bizalmasan kezeljék, kit hallgatnak meg és milyen következtetéseket vonnak le. Tudjuk, hogy nehéz lesz újra átélni ezt a tragédiát, de az önök részvétele fontos ahhoz, hogy mindannyian teljes mértékben megértsük, mi történt, ezért arra bátorítjuk önöket, hogy osszák meg velünk a nézőpontjukat" - áll a levélben. Arra is megkérték az összes stábtagot, hogy az üggyel kapcsolatos feljegyzéseket, e-maileket és minden egyéb dokumentumot tartsák meg.

A Jenner & Block megbízásáról szóló hírek órákkal azután jelentek meg, hogy a Sante Fe megyei kerületi ügyész a The New York Timesnak azt mondta, hogy "jelenleg minden, beleértve a büntetőjogi vádakat is, terítéken van az ügyben", írja a CNBC.

Így zajlottak a segélyhívások

Az esettel kapcsolatban újabb részletek is kiderültek: a CNN azt írja, a lövést követően a segélyhívót egy forgatókönyv-felügyelő tárcsázta. A nő a következőképpen fogalmazta meg a diszpécsernek, mi történt:

"Két embert véletlenül lövés ért egy filmforgatáson használt kellékfegyverből. Azonnal segítségre van szükségünk. A rendezőt és az operatőrt érték a lövések"

- mondta. A hívást fogadó diszpécser megkérdezte, éles töltény volt-e a pisztolyban.

"Nem tudom megmondani. Két sérültünk van a forgatáson, egy lövés... Ott ültem, próbáltunk, és egyszer csak lövés dördült, én pedig kirohantam. Mind kirohantunk. Ők előre görnyedtek... az operatőr és a rendező is" - folytatta a hívó, majd elkezdett szidalmazni egy embert a fegyverbiztonsággal kapcsolatosan.

Bizonyítékokat vittek el a nyomozók

Még egy stábtag hívta a segélyvonalat, a férfit arról tájékoztatták, hogy a mentő már úton van és a diszpécser tanácsokat adott neki a vérzés megállítására. A hívó azt mondta, hogy a helyszínen tartózkodó orvos segít az ellátásban. A háttérben kakofón kiabálás hallható a hívás felvételén. A mentők érkezésük után a két sérültet elszállították, Halyna Hutchins operatőrt pedig a kórházba érkezést követpen halottnak nyilvánították. A rendező Joel Sourza vállsebet kapott.

A rendőrség nem sokkal a mentők után érkezett meg. A feldúlt Alec Baldwin ekkor átöltözött civil ruhájába, és átadta véres jelmezét a hatóságoknak. A kellékfegyvert átadta a fegyvermesternek, aki kivette a töltényhüvelyt, és átadta a nyomozóknak, akik még két fegyvert, egy fegyverövet és töltényeket találtak.

Házkutatási parancsot is kértek

A jegyzőkönyv szerint a nyomozók házkutatási parancsot kértek, hogy bizonyítékként több tárgyat, köztük lőfegyvereket és lőszereket, fényképezőgépeket, memóriakártyákat és számítógépeket foglalhassanak le.

Továbbra sem tiszta, hogy mi volt a fegyverben, amellyel Baldwin lőtt.

A nyomozók megtudták, hogy a fegyvermester, Hannah Gutierrez három kellékfegyvert tett a kocsira, mielőtt Halls, a rendezőasszisztens felkapott egyet és átadta Baldwinnak azzal a felkiáltással, hogy nincsen töltve. Souza, a film rendezője azt mondta a nyomozóknak, hogy szerinte a fegyver töltetlen és biztonságos volt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×