eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Babuskinszkij kerületi bíróság által közreadott képen Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus meghallgatáson vesz részt a bíróság moszkvai tárgyalótermében az ellene rágalmazás vádjával indított perben 2021. február 12-én. Navalnij „lakájoknak”, „árulóknak” és az „ország szégyenének” nevezett egy második világháborús orosz veteránt és másokat, akik szerepeltek egy, az előző évi alkotmánymódosítás mellett agitáló reklámfilmben.
Nyitókép: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság

Már nem egyszerűen "szökésre hajlamos" Oroszország szerint Alekszej Navalnij

Az érintett szerint azonban ez jó hír.

Szökésre hajlamosból szélsőséges és terrorista ideológiát valló személlyé minősítették át Alekszej Navalnij elítélt orosz ellenzéki politikust a börtönben - jelent meg hétfőn egy Navalnij nevében közzétett Instagram-bejegyzésben. Beszámolója szerint a politikust beidézték egy bizottság elé, amely megszavazta, hogy az eddigi besorolásból az újba kerüljön át.

"Ez jó hír. A 'szélsőséges' és 'terrorista' profilnyilvántartás nem olyan fárasztó, mint a 'szökevény' " - hangzott a Navalnij nevében közzétett bejegyzés.

Az őrizetes új minősítése a bejegyzés értelmében nem kívánja meg a folyamatos ellenőrzést.

Navalnijt még a moszkvai előzetes letartóztatási központban vették nyilvántartásba szökésre hajlamosként, és státusza a börtönbe történt átszállítása után sem változott. Az elítélt politikus arra panaszkodott, hogy az egyik fegyőr éjjelente óránként az ágya mellé állt, videófelvételt készített és közben fennhangon beszélt, ami felébresztette őt, megsértve a nyolcórás megszakítás nélküli alváshoz való jogát. Vlagyimir megye bíróságai elutasították, hogy törvénytelennek nyilvánítsák Navalnij minősítését.

A Kreml egyik legélesebb bírálójának számító Navalnij jelenleg két és fél éves szabadságvesztését tölti a Vlagyimir megyei Pokrovban. Az úgynevezett Yves Rocher-ügyben gazdasági bűncselekmény miatt kiszabott, de felfüggesztett szabadságvesztését azért kell leülnie, mert a FSZIN (orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat) szerint sorozatosan megsértette a feltételes szabadlábra helyezés előírásait, amikor egy feltehetően idegméreggel elkövetett támadást követően Németországban lábadozott. Az ítéletet a nemzetközi közösség széles körben politikailag motiváltnak nevezte és elítélte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×