eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Donald Trump amerikai elnök nyilatkozik a washingtoni Fehér Ház déli kertjében, mielőtt elutazik az arizonai Yumába 2020. június 23-án. Trump közölte, a szövetségi kormányzat  kész segítséget nyújtani a rend helyreállításához Seattle-ben, illetve hamarosan elnöki rendeletet ad ki az amerikai történelmi emlékművek és szobrok védelméről.
Nyitókép: Stefani Reynolds

Donald Trump saját közösségi oldala hamarosan elindul

Donald Trump volt amerikai elnök három-négy hónap múlva elindítja saját internetes közösségi oldalát - mondta szombaton az amerikai Newsmax televíziónak Corey Lewandowski, Trump volt vezető kampánytanácsadója.

Lewandowski az új platformot egy "interaktív kommunikációs eszközként" mutatta be, amelyen keresztül az emberek közvetlenül kommunikálhatnak majd a volt elnökkel.

"Azt tapasztalhattuk a technológiai óriásvállalatoktól, hogy ha nem értesz egyet a filozófiájukkal, akkor törölnek. Lesz egy platformunk, ahol az emberek szabadon kommunikálhatnak anélkül, hogy félniük kellene a megtorlástól vagy a törléstől" - fogalmazott a volt tanácsadó.

A legnagyobb közösségi oldalak és internetes videómegosztó portálok a Capitoliumnál januárban történt események után egymás után döntöttek arról, hogy eltiltják a volt elnököt fiókjainak használatától. Döntéseiket leginkább azzal magyarázták, hogy szerintük Donald Trump gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a zavargásokat.

Bernie Sanders független szenátor néhány napja azt mondta: aggályosnak tartja, hogy a technológiai cégek vezetői döntenek a vélemények cenzúrájáról.

A politikus úgy fogalmazott: "kényelmetlenül" érzi magát azzal kapcsolatban, hogy a Twitter eltávolította Trump fiókját. Sanders arra hívta fel a figyelmet, hogy mindez a volt elnöktől eltérő nézetekkel rendelkező emberekkel is előfordulhat.

Az új közösségi oldal nem támaszkodik majd az Amazon szervereire - mondta Lewandowski arra a kérdésre válaszolva, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy Trump közösségi oldala ne jusson arra a sorsra, mint a Parler nevű platform. "Az oldal teljesen az alapoktól épül fel, így kontrollálható lesz, hogy ki vesz részt a terjesztésében" - tette hozzá.

A 2018 augusztusában létrehozott, mintegy 12 millió felhasználót számláló Parler mikroblog-szolgáltató rendkívül népszerű volt Donald Trump híveinek körében, azonban

a január 6-i Capitolium elleni támadás után a vállalat szervereit üzemeltető Amazon a "közbiztonság rendkívül valós kockázatára" hivatkozva elérhetetlenné tette az oldalt.

Ezzel párhuzamosan a platformot ideiglenesen a Google és az Apple is eltávolította kínálatából.

Jason Miller, Trump jelenlegi tanácsadója a múlt héten úgy fogalmazott: a volt elnök hamarosan elindít egy olyan platformot, amely "teljesen újraírja majd a játékot" és több tízmillió felhasználót vonz majd.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×