eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Dzsamál Hasogdzsi szaúd-arábiai újságíró portréjával tiltakoznak az újságíró meggyilkolása ellen Szaúd-Arábia törökországi konzulátusánál Isztambulban 2018. október 25-én, három héttel az után, hogy az ügyintézésért folyamodó Hasogdzsit megölték Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán. A szaúdi abszolút monarchiát élesen bíráló újságírót azt követően ölték meg október 2-án, hogy ügyintézés miatt bement Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusára.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Szaúdi újságíró halála - a trónörökös hagyta jóvá a műveletet az amerikai hírszerzés szerint

Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös hagyta jóvá azt a műveletet, amelynek során megölték Dzsamál Hasogdzsi kormánykritikus szaúdi újságírót - derül ki az amerikai hírszerzés jelentéséből, vitatva a szaúdi állításokat, amelyek szerint Hasogdzsi dulakodás közben vesztette életét.

"Úgy véljük, hogy Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös jóváhagyott egy műveletet Isztambulban, Törökországban, hogy fogják el vagy öljék meg Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságírót" - áll az amerikai hírszerző szervezeteket összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) jelentésében.

Az amerikai pénzügyminisztérium közölte, hogy szankciókat vetett ki a szaúdi hírszerzés korábbi helyettes vezetőjével, Ahmed Haszan Mohamed al-Aszírival szemben, aki a Hasogdzsi-gyilkosság "főkolomposa" volt.

Hasogdzsit 2018 októberében gyilkolták meg Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán. Török tisztségviselők szerint Hasogdzsit egy szaúdi "halálosztag" ölte meg, holttestét pedig feldarabolták. Szaúd-Arábiában nyolc embert ítéltek börtönbüntetésre Hasogdzsi halálával kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×